• Imprimeix

Netegem els espais naturals. T’hi apuntes?

L'acció més important a casa nostra és l’Ultra Clean Marathon, set maratons que se celebraran del 13 al 19 de maig

08/05/2018 14:05
clean

Acció de neteja a la platja.

Netejar boscos, platges, rius i rieres de residus i escombraries. 27 regions europees estan cridades a formar part de la iniciativa “Let’s Clean Up Europe!”, que consisteix en netejar espais naturals i en la qual els ciutadans poden participar de manera voluntària.

260 activitats a Catalunya
A Catalunya, s’han programat 260 activitats de neteja entre l’11 i el 13 de maig on s’hi poden apuntar persones de totes les edats. Les accions les promouen associacions, administracions públiques, centres excursionistes, escoles i instituts, i les coordina l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

L’any passat es van recollir 75,6 tones de residus i van participar més de 8.000 persones, aquest any s’esperen més de 16.000 voluntaris.

7 dies, 7 maratons
L’acte més important d’aquest any és l'Ultra Clean Marathon, set maratons consecutives en una setmana per netejar espais naturals.

  • Es tracta d'un repte de 295 km corrent, en set etapes que se celebrarà del 13 al 19 de maig i que conjuga esport i conservació de la natura i que comptarà amb 2.000 participants
  • Les diferents etapes, de 42 km de distància cada una, transcorren per zones d’alt valor paisatgístic i natural de Catalunya.
  • La marató comptarà amb la implicació de dos esportistes compromesos amb el medi ambient: Albert Bosch i Nicole Ribera, que seran els ‘ambaixadors’ de la cursa.

S'espera que més de 16.000 catalans participin a "Let’s Clean Up Europe!" netejant espais naturals

Més informació