• Imprimeix

Nou vial per a vianants i ciclistes a la Zona Volcànica de la Garrotxa

Els treballs es liciten ara per un import de prop de 800.000 euros i començaran l’hivern vinent

09/08/2017 13:08
garrotza

Jaume Vicens

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de prop de 800.000 euros, de les obres per a formar una nova via per a vianants i ciclistes al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El vial connectarà la urbanització de Can Blanc i les àrees d’estacionament de la Fageda d’en Jordà i del volcà de Santa Margarida, entre els termes d’Olot i Santa Pau. Els treballs començaran l’hivern vinent  i tindran un termini d’execució previst de sis mesos. 

Aquesta actuació generarà un nou recorregut entre els tres principals punts d’interès del Parc Natural: la Fageda d’en Jordà i els volcans del Croscat i Santa Margarida, connexió que actualment s’efectua per mitjà de la carretera GI-524. El vial previst millorarà la seguretat viària, atès que, en èpoques de gran afluència de visitants, quan els aparcaments estan plens, els vehicles estacionen en vorals i zones adjacents a la carretera, fet que hi provoca la presència no ordenada de vianants. 

El traçat del nou vial, de tres quilòmetres de longitud i tres d’amplada, discorrerà segregat de la carretera GI-524, separat, doncs, del trànsit de vehicles. 

A més de la formació del vial, que comptarà amb un paviment de terra sòlida, les obres abastaran l’adequació de diversos espais d’estada o punts de trobada que comptaran amb elements de mobiliari urbà. Així mateix, s’inclouen els sistemes per a facilitar el drenatge, la instal·lació de baranes de fusta i barreres de seguretat i la col·locació de senyalització vertical i d’orientació.

El vial permetrà enllaçar de manera més segura i ordenada la urbanització de Can Blanc i els aparcaments de la Fageda d’en Jordà i del volcà de Santa Margarida