• Imprimeix

Nou web de patrimoni georeferenciat

Per primera vegada es pot accedir de forma conjunta a tota la informació geogràfica dels patrimoni de Catalunya

27/02/2017 14:02
durro

Ermita romànica de Sant Quirc de Durro (Vall de Boí)

El Departament de Cultura ha dissenyat un nou geoportal que, per primera vegada, permet accedir, de forma conjunta i en obert, a tota la informació geogràfica dels monuments i jaciments arqueològics d’arreu de Catalunya. Una eina que mostra més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i prop de 400 jaciments paleontològics amb el dibuix del seu polígon, les dades bàsiques que l’identifiquen i el seu grau de protecció.

El Geoportal del Patrimoni Cultural neix amb la voluntat de tenir en un únic visor web tota la informació rellevant del patrimoni cultural. La funció principal és la de difondre informació geogràfica relativa al patrimoni cultural a través d’un sistema de navegació per tot el territori català, de fàcil ús per a tots els públics, i posar a la seva disposició informació visual completa i detallada sobre disciplines molt variades. 

La informació es presenta per capes sobreposades, que mostren la disposició real sobre el territori dels béns que componen el patrimoni cultural català, i permet que estudiants, professionals, empreses, administracions i públic en general puguin visualitzar, consultar i analitzar informació de forma intuïtiva i àgil.

Els monuments i jaciments del patrimoni cultural de Catalunya, georeferenciats en un únic portal web