• Imprimeix

Nova app de Trànsit

En cas d’accident, permet trucar al 112 i geolocalitza la trucada

09/12/2016 10:12
app

El Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració de la Direcció General d'Atenció Ciutadana, han posat en marxa l’app Trànsit, una nova aplicació per a dispositius mòbils que facilita l’accés a la informació viària i agilitza les gestions dels usuaris amb l’organisme. L’aplicació està disponible en Android i iOS i es pot instal·lar des de Google Play i l’AppleStore. Trànsit consta en el catàleg d’aplicacions per a dispositius mòbils de la Generalitat de Catalunya.

L’aplicació Trànsit és gratuïta i els principals serveis que ofereix als usuaris són:

 1. La consulta del Mapa Continu de Trànsit (MCT) del Servei Català de Trànsit per mitjà de la geolocalització o bé introduint directament el nom d’un municipi. A través del Mapa es pot conèixer l'estat del trànsit en temps real a través de les opcions Incidències, Càmeres, Panells i Obres. També permet  incorporar-hi les afectacions viàries de l’Ajuntament de Barcelona, de la Direcció Gener al de Trànsit estatal en les zones limítrofes i també del Govern d’Andorra i de França en vies frontereres. A través del MCT també es poden visualitzar les restriccions del transport de mercaderies i la xarxa d’itineraris de mercaderies perilloses.
 2. L’app incorpora funcionalitats que possibiliten a la ciutadania realitzar i gestionar aquests tràmits relacionats amb els expedients sancionadors de trànsit a través de codis QR:

  • Consultar els expedients sancionadors
  • Identificació de conductor/a
  • Pagament de sancions
  • Presentació d'al·legacions del procediment sancionador de trànsit

 3. L’aplicació també permet, en cas d’accident, que es truqui al 112 i, al mateix temps, geolocalitza la persona que s’està posant en contacte amb el telèfon d’emergències.
 4. Incorpora consells de seguretat viària que cal tenir en compte abans d’iniciar un viatge i durant el recorregut i també en situacions meteorològiques adverses, a més de dades de sinistralitat de les carreteres catalanes.

El conductor pot identificar-se, pagar sancions i presentar al·legacions