• Imprimeix

Perllongament d'FGC a Sabadell Nord

Es preveu que aquesta actuació comporti un augment de la demanda del 30% a Sabadell

20/07/2017 18:07
fgc

Ha entrat en servei l’últim tram del perllongament de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Sabadell (línia Barcelona-Vallès). Són 3,7 quilòmetres de doble via i tres noves estacions: la Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc Nord, i unes cotxeres a Ca n’Oriac. L’obra ha comportat una inversió de 430 milions d’euros.

Es preveu que aquesta actuació comporti un augment de la demanda del 30% a Sabadell entre aquest any i el vinent. S’estima que el 2017 es tancarà amb 2,7 milions d’usuaris i el 2018, amb 3,5 milions. Per al 2021, la demanda estimada és de prop de 4,2 milions de passatgers.

La posada en servei culmina la prolongació de la línia d’FGC a Sabadell. Des del setembre passat ja estan en servei dues estacions: Can Feu | Gràcia i Sabadell Plaça Major i 1,5 quilòmetres de via. En total, el perllongament del Metro del Vallès a Sabadell ha abastat 5,2 quilòmetres i cinc estacions.  

Xarxa pública de transport

També entra en servei un nou servei de bus entre Castellar del Vallès i Sabadell, que garanteix la intermodalitat amb el nou servei ferroviari d’FGC. L’any vinent entraran en servei quinze línies noves de bus que connectaran les estacions de ferrocarril (Metro, FGC, Rodalies o Regionals) amb altres línies de bus que ja hi ha.

És una obra de 3,7 quilòmetres de doble via i tres estacions

Més informació