• Imprimeix

Perllongament de l'L1 del metro a Badalona

L’objectiu és licitar la primavera de 2018 tant la redacció del projecte constructiu de la primera fase com la redacció de l’estudi informatiu de la segona fase

10/10/2017 12:10
Perllongament L1 metro

El Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) sotmet a informació pública la primera fase del perllongament de l’L1 del metro a Badalona. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de les dues primeres estacions (Montigalà i Lloreda-Sant Crist) i de les cotxeres. El perllongament consisteix en l’extensió de l’L1 nord amb cinc noves estacions que donarien cobertura de servei a barris que ara no en disposen i connectarien amb la xarxa de transport públic existent (Rodalies, metro L2 i busos urbans).

L’objectiu és licitar la primavera de 2018 tant la redacció del projecte constructiu de la primera fase com la redacció de l’estudi informatiu de la segona fase, corresponent a les altres tres estacions (Bufalà, Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies), per tal que durant l’any 2020 quedin projectades les 5 estacions,  donant compliment així al que estableix el Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2011-2020.

El que publica el DOGC és l’estudi informatiu i d’impacte ambiental per a les dues primeres estacions i les cotxeres, amb un cost aproximat de 260 milions d’euros, que el Departament de Territori i Sostenibilitat té redactat des de l’any 2010. 

El PDI 2011-2020 proposa el perllongament de l’L1 a Badalona, entre les estacions de Fondo (actual final de línia) i Badalona Rodalies. L’actuació preveu la construcció de cinc noves estacions, amb una captació de demanda estimada en més de 40.000 usuaris al dia.

El perllongament consistirà amb cinc noves estacions: Montigalà, Lloreda-Sant Crist, Bufalà, Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies

Més informació