• Imprimeix

Pla de consum de fruites i hortalisses a les escoles

Consisteix en el subministrament gratuït de fruita fresca de temporada 2 o 3 dies al mes durant 5 o 6 mesos al llarg del curs escolar

05/09/2014 17:09
L'objectiu és donar a conèixer als nens i les seves famílies les bondats del consum de fruites i hortalisses

L'objectiu és donar a conèixer als nens i les seves famílies les bondats del consum de fruites i hortalisses.

Aquest programa, que té per objectiu donar a conèixer als nens i les seves famílies les bondats del consum de fruites i hortalisses, té especial significació aquests any vistes les dificultats que té i tindrà el sector en comercialitzar la producció a causa del veto rus d'exportar determinada fruita fresca a aquell país.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha aprovat les bases reguladores dels ajuts per a la promoció i el subministrament de fruita a les escoles i n’ha convocat els ajuts. D’aquesta manera, s’obre el termini d’adhesió dels centres educatius.

Al curs escolar 2014-2015, el Pla s’adreça a tots els centres educatius que imparteixin segon cicle d’Educació Infantil i cicle inicial, mitjà i superior de primària de Catalunya. Consisteix en el subministrament gratuït de fruita fresca de temporada 2 o 3 dies al mes durant 5 o 6 mesos al llarg del curs escolar. En el primer trimestre del curs es realitzarà una entrega i la resta de la distribució es concretarà quan es disposi d’informació del nombre d’escoles i nens que participen en el programa.

En cas de manca de disponibilitat pressupostària per atendre totes les sol·licituds, es donarà prioritat als centres educatius que ja hi han participant en cursos anteriors, que hagin complert amb els compromisos establerts a les convocatòries, i dins del mateix grup es prioritzarà els de titularitat pública.

Les escoles que estiguin interessades a participar-hi han de presentar una sol·licitud a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de la seu electrònica corporativa de la Generalitat.

Els centres escolars ja poden sol·licitar la seva inclusió per al proper curs 2014-2015