• Imprimeix

Premis Dona TIC

Els Premis Dona TIC també volen esperonar les dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector

18/12/2017 09:12
Premis Dona TIC

El 12x12 Congress celebrat el passat 14 de desembre a l’edifici Imagina, a Barcelona, va tornar a ser el marc que va acollir el lliurament dels Premis Dona TIC, uns guardons que tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que estan dubtant si dedicar-se o no a les disciplines STEM en el futur. 

Enguany, les guardonades han estat, per categories: 

  • Premi Dona TIC Divulgadora: Mariola Dinarès, periodista especialitzada en xarxes socials, comunicadora i emprenedora digital. Actualment, dirigeix i presenta el programa Popap  a Catalunya Ràdio.
  • Premi Dona TIC Acadèmica/Investigadora: Ana Ripoll, doctora en Física i catedràtica d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors a la UAB. Ha centrat la seva docència i recerca en l'àmbit de l'arquitectura de computadors i processament paral·lel.
  • Premi Dona TIC Professional: Ana Sabater, enginyera tècnica informàtica i màster en Màrqueting Distribució i Consum. Cofundadora i directora associada d’EUGENOMIC, ha desenvolupat una metodologia innovadora i exclusiva per aplicar la farmacogenètica a través d'una metodologia basada en g-Nomic.
  • Premi Dona TIC Estudiant TIC Universitària:  Ester Lorente, enginyera informàtica que actualment està estudiant el Master Innovation and Research in Informatics. Participa al programa Talent de l'inLab FIB, a l'àrea de Smart Mobility
  • Premi Dona TIC Estudiant TIC FP: Marina Blasco, estudiant  de segon curs de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics. Està desenvolupant un projecte en l’àmbit de les TIC (un vehicle que s'autogestioni energèticament) conjuntament amb dos companys.
  • Premi Dona TIC Revelació: Mireia Calvo, enginyera superior de Telecomunicacions, amb un màster en Enginyeria Biomèdica i un doctorat europeu en Processament de Senyals i Telecomunicacions. La seva tesi doctoral permet entendre millor una malaltia que provoca la mort sobtada cardíaca a persones amb cors aparentment normals.
  • Premi Dona TIC Emprenedora: Mar Alarcón, que ha creat la primera plataforma tecnològica a Espanya i, actualment líder, de lloguer de vehicles entre particulars: SocialCar.com. 
  • Premi Dona TIC Iniciativa empresarial: Oracle4Girls, iniciativa de l’empresa líder del sector TIC Oracle, que pretén fomentar l'interès per la tecnologia entre les noies amb tallers tecnològics per a nenes a partir de 4 anys.

El guardó reconeix el paper de les dones en l’àmbit tecnològic