• Imprimeix

Premis Nacionals de Recerca 2016

El Premi Nacional de Comunicació Científica és per al programa Dinàmiks

22/03/2017 10:03
Fotografia de grup

Fotografia de grup

S’ha fet el lliurament de la 27a edició dels Premis Nacionals de Recerca, que ha tingut lloc al Teatre Nacional de Catalunya. Els Premis Nacionals de Recerca són les màximes distincions que s’atorguen en l’àmbit de la recerca a Catalunya, amb les quals el Govern, a través de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), fomenta el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors.  

En aquesta 27a edició han estat distingits:

  • Premi Nacional de Recerca: Lluís Torner, llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, i director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
  • Premi Nacional de Recerca al Talent Jove: Samuel Sánchez Ordóñez, professor d’investigació ICREA a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).
  • Premi Nacional al Mecenatge Científic: Fundació Bancària “la Caixa”, per la seva aportació com a entitat líder a Catalunya i segona a Europa en finançament de projectes científics nacionals i internacionals.
  • Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I: al Centre Tecnològic de l’Aigua (Cetaqua), participat per Aigües de Barcelona, el CSIC i la UPC.
  • Premi Nacional de Comunicació Científica: al programa Dinàmiks, de Televisió de Catalunya, presentat pel físic i divulgador Dani Jiménez.

Els premis han distingit el físic Lluís Torner i el bioenginyer Samuel Sánchez Ordóñez