• Imprimeix

Proves d’accés a la universitat (PAU)

2.892 estudiants faran la nova prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als estudis d’educació infantil i primària que es realitzarà el dissabte 17

12/06/2017 15:06
cadires

32.055 estudiants s’han matriculat a les proves d’accés a la universitat (PAU) que tindran lloc els dies 13, 14 i 15 de juny. Del total d’alumnes matriculats, 26.837 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs escolar el batxillerat; 2.744 són estudiants amb matrícula lliure (procedents de batxillerat d’altres anys amb o sense PAU); i 2.474 són estudiants provinents de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.

Les PAU es divideixen en dues fases:

  • fase general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens,
  • i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per apujar nota.

En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia) i una matèria a escollir que estarà vinculada a les matèries comunes d’opció. Així, els estudiants podran escollir entre Matemàtiques, Llatí, Història de l’art/Història i fonaments de les arts, i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat entre 21 assignatures.

La nova PAP per als graus d’Educació

Enguany, la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació infantil i primària es desvincula de les PAU. La nova PAP consta de dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític (2 hores de durada), i un altre de competència logicomatemàtica (1 hora i 30 minuts).

Els 2.892 alumnes matriculats a la PAP s’examinaran el dissabte 17 de juny, en horari de matí, en cinc seus universitàries ubicades a Barcelona, el campus de Bellaterra de la UAB, Girona, Tarragona i Lleida.

Les proves convoquen a examen més de 32.000 estudiants a partir de dimarts

Més informació