• Imprimeix

Proves per obtenir els certificats de català

El termini per inscriure’s a les proves és del 2 al 21 de febrer

30/01/2017 13:01
Certificats de català

Cada any, la Direcció General de Política Lingüística convoca les proves per obtenir els certificats de llengua catalana. Aquests certificats permeten acreditar el grau de coneixement del català a efectes d’aprenentatge de la llengua, laborals, acadèmics o per interès personal.

Les proves són per al certificat de nivell bàsic de català (A2), elemental (B1), intermedi (B2), de suficiència (C1) i superior (C2). Les sol·licituds per a la inscripció a les proves es poden fer per internet o bé presencialment, a les oficines de la Direcció General de Política Lingüística.

S’hi poden inscriure les persones que tinguin 16 anys o més en el moment de fer la prova i que vulguin acreditar els coneixements de la llengua catalana obtinguts al marge de l’ensenyament reglat. Les proves tindran lloc entre el 6 de maig i el 10 de juny.

Adaptació a les noves normes de l’Institut d’Estudis Catalans

Aquesta serà la primera convocatòria des de la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Atès el període de transitorietat per aplicar la norma, en la correcció dels textos de l’àrea d’expressió escrita es consideraran adequades tant les solucions anteriors com les actuals. En les àrees de gramàtica o ús de la llengua, no es demanen aspectes que hagin sofert un canvi de validesa normativa.

Per participar a les proves no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia