• Imprimeix

Reforç d’uns 170 bombers a tot el territori

El pic més important per incendis urbans i de vegetació, no només correspon a la revetlla, si no que també els dies anteriors i posteriors

23/06/2016 11:06
bombers

La Revetlla de Sant Joan és tradicionalment una de les nits amb el nombre més elevat de serveis per als Bombers de la Generalitat. En aquest sentit, destaquen els més de 600 serveis que Bombers va atendre l’any passat entre les 20.00 hores de la nit de la Revetlla i les 08.00 hores del matí de Sant Joan, en comparativa als 39, en la mateixa franja horària, dels dies 23 i 24 de maig.

Els majors reforços de personal es concretaran a les comarques on habitualment es fan més sortides la nit de Revetlla i que són, també, les que concentren més població, com són el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Maresme. En una nit com la de Sant Joan, la tasca dels Bombers no només és important per l’alt volum de treball que hi ha sinó perquè qualsevol incendi de matoll causat per un petard o una foguera pot esdevenir un gran incendi forestal donades les condicions de sequera en què es troba el país en aquestes dates. En la revetlla de l’any passat el Vallès Occidental va ser la que va tenir més serveis per incendis, seguida del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Oriental i el Maresme.

Mesures especials per la revetlla

  • Ampliació jornada laboral auxiliars d’ofici forestal (AOF) fins a la 1 h
  • Obertura dels parcs de Bombers Voluntaris des de les 19h fins a les 2 h
  • Reforç de 2 operadors a les sales de control de les Regions d’Emergències i a la Sala de Control de Bombers.
  • Paral·lelament, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments no concedirà permisos per assumptes personals ni cap altre tipus de permís, condicionat a les necessitats del Servei els dies 23 i 24 de juny; ni per al personal laboral ni per al funcionari sotmesos a jornada de guàrdia.

Els majors reforços de personal es concretaran a les del Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Maresme