• Imprimeix

A foc lent

Es representarà a escoles del territori una obra de teatre escrita especialment per a sensibilitzar de forma amena i divertida sobre els riscos de les revetlles

09/06/2017 18:06
revetlles

Durant les setmanes prèvies a la revetlla, la Direcció General de Protecció Civil ha portat a 15 centres escolars de tot el territori l’obra de teatre A foc lent, que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan i inclou de forma amena els principals consells de seguretat per gaudir d’una bona revetlla sense ensurts. 

L’obra de teatre, creada i interpretada per la companyia Filomenateatre de Granollers, ha estat representada davant 1.700 alumnes d’entre 10 i 13 anys dels municipis del Masnou, Cardona, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Canet de Mar, Matadepera, Igualada, Ulldecona, Barcelona, Lleida, Palau d’Anglesola, Valls, El Vendrell i Tortosa. 

A les xerrades també s’han explicat les recomanacions en cas de cremades o altres lesions, a càrrec de membres de la Creu Roja, i han comptat amb demostracions pràctiques per saber com tirar els petards correctament. 

Dins la campanya de sensibilització Revetlles amb Precaució també s’han distribuït 10.000 pòsters Feu la festa amb seguretat i 8.000 quadríptics repartits als ajuntaments i consells comarcals de Catalunya, gremis de pastissers,... Tot aquest material, així com també els tres volums del còmic En Pau, l’Arnau i l’Anna a... es poden descarregar del web interior.gencat.cat/revetlles, on també es pot veure un tràiler de l’obra de teatre.

A foc lent

A foc lent és una obra de teatre pensada per a joves de cicle superior de primària i primer de secundària amb l'objectiu de fer conèixer quins són els consells que s'han de seguir per manipular material pirotècnic i per gaudir d'una revetlla amb seguretat. Dins la campanya “Revetlles amb precaució” que la Direcció General de Protecció Civil du a terme a les escoles, aquesta peça teatral es representa en el marc de les sessions informatives que s’organitzen als diferents centres educatius del territori català.

L'obra de teatre té una durada aproximada de 20 minuts i, quan finalitza, s'obre un torn de preguntes on s'interactua amb els alumnes i es treballen els punts clau de la campanya (quines classes de petards hi ha al mercat, per a quines edats estan recomanats, com actuar davant d'una ferida per petard, etc.). En acabat, i si el centre ho permet, una colla de diables fa una demostració de com s'han llançar els petards amb seguretat. 

Protecció Civil de la Generalitat apropa als joves els consells per a una revetlla segura a través del teatre

Més informació