• Imprimeix

Nevades a cotes baixes i onada de fred

Es demana prudència en la conducció i adaptar els desplaçaments en funció de la meteorologia en cada moment

08/02/2018 13:02
Consells per onades de fred i neu

Avís per fred per previsió de baixada generalitzada de les temperatures a Catalunya, que afectarà tot el territori durant el divendres i dissabte.

Recordeu els consells de Protecció Civil per protegir-vos del fred:

  • A l’exterior: abrigueu-vos bé, protegiu-vos sobretot la cara i el cap, i eviteu que l'aire fred us entri directament als pulmons. És millor que els nens i la gent gran no surtin de casa fins que faci menys fred.
  • A casa: feu un ús correcte de la de la calefacció i desconnecteu els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Eviteu tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats. Tingueu preparat un transistor i piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, combustible per a la calefacció i una farmaciola amb els medicaments habituals.
  • A la carretera: extremeu les precaucions en la conducció. Amb neu, conduïu i freneu amb suavitat. Reduïu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. No avanceu innecessàriament i porteu les cadenes per si les necessiteu.

Consulteu les previsions meteorològiques i, si us desplaceu, consulteu l’estat de la xarxa viària. 

Per protegir-vos del fred, abrigueu-vos bé. A casa, feu un ús correcte de la calefacció i eviteu tenir estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats.