• Imprimeix

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017

Del 16 al 22 de setembre s’organitzen més de 700 activitats a tot Catalunya

15/09/2017 12:09
Setmana de la Mobilitat Sostenible

Sota el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’, la Setmana d’enguany, a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l'aire que respirem. Així, del 16 al 22 de setembre, s’organitzen amb el suport de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona, les Autoritats Territorials de la Mobilitat de Girona, Camp de Tarragona i Lleida, i els Serveis Territorials de Transports de les Terres de l’Ebre, més de 700 activitats.

Caminades, pedalades, i dinàmiques sobre qualitat ambiental, per apropar formes de transport més sostenible, segur i saludable enfront del vehicle privat, com el Dia sense cotxes. De fet, aquest 2017, 65 municipis celebraran un Dia sense cotxes, entre els quals hi ha Barcelona, Girona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Manresa i Mataró.

Catalunya, un dels territoris europeus amb una participació més elevada

Catalunya se situaria en segona posició, darrera d’Àustria, en nombre d’adhesions d’ajuntaments a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017. Enguany, la Setmana a Catalunya ha obtingut 398 adhesions, de les quals 267 són d’ajuntaments. Un 78% dels municipis de més de 10.000 habitants s’han adherit a la Setmana 2017.

Activitats a tot el territori

Les activitats que es realitzen durant la setmana estan repartides per tot el territori. A Barcelona es faran més de 270 activitats; a Girona més de 130; a Lleida superen les 90; a Tarragona mig centenar, i a les Terres de l’Ebre, una vintena. A més, el Dia sense cotxes se celebrarà a un total de 65 municipis de tot Catalunya. 

Concurs "Clic Mob!"

En el marc de la Setmana, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat per sisena vegada el concurs fotogràfic a través de la xarxa social Instagram, “Clic Mob!”, del 12 al 26 de setembre. Els participants han de publicar imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible i les activitats que es realitzen durant la Setmana amb l’etiqueta #mobilitat2017, per optar a un dels tres premis.

Catalunya se situa en segona posició, darrera d’Àustria, en nombre d’adhesions d’ajuntaments a la Setmana

Més informació