• Imprimeix

S'inicia la temporada de pesca de la truita

La quota màxima de captura s’estableix en 4 truites de més de 22 cm per pescador i dia

11/05/2018 19:05
truita

La temporada de pesca de la truita en aigües d’alta muntanya s’inicia dissabte 12 de maig, i es perllongarà fins al 2 de setembre en la modalitat amb mort i fins al 14 d’octubre en la modalitat sense mort.

En els llacs que es glacen només es pot practicar la pesca quan la superfície desglaçada sigui superior al 90%. En les zones de pesca controlada amb mort la quota màxima de captura s’estableix en 4 truites de més de 22 cm per pescador i dia.

Expedició de llicències i permisos de pesca
La llicència de pesca i el permís de pesca es poden obtenir:

  • Telemàticament a través de Tràmits gencat.
  • Presencialment als Serveis Territorials i a les Oficines Comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

A més, els permisos de pesca, també es poden obtenir en alguns establiments de muntanya en col·laboració amb les Societats de Pescadors.

Arts i esquers permesos
Aquest any es limita l’ús de la pesca al fil amb perdigó, permetent-ne l’ús únicament a les zones de pesca controlada sense mort i zones lliures sense mort. D’aquesta manera, es pretén que les truites capturades a final de temporada puguin ser alliberades a les aigües per tal que es reprodueixin.

La temporada comença el 12 de maig i acaba el 2 de setembre

Més informació