• Imprimeix

Subvencions per promoure l’ús del català i l’occità

Com a novetat, la convocatòria per a la incorporació de la llengua catalana a productes i serveis tecnològics afavorirà les traduccions al català d’apps i videojocs

09/05/2017 10:05
Subvencions per promoure l'ús del català i l'occità

La Direcció General de Política Lingüística convoca sis línies de subvencions per promoure l’ús del català, l’occità i la llengua de signes catalana. Les convocatòries abasten àmbits tan diversos com el món associatiu, els productes i els serveis tecnològics, les traduccions de llibres i el cinema.

Hi ha línies adreçades a projectes d’entitats sense ànim de lucre per al foment de l’ús de la llengua catalana a Catalunya. També s’obre la convocatòria adreçada a empreses per a la incorporació de la llengua catalana o la llengua de signes catalana en productes i serveis tecnològics. En ambdós casos el termini per presentar les sol·licituds és del 9 al 22 de maig.

D’altra banda, del 9 al 30 d’octubre està obert el termini de dues convocatòries de subvencions especifiques per incrementar l’oferta de cinema en català: una adreçada a la subtitulació i el doblatge en català de llargmetratges d’estrena i una altra per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges per a l’explotació posterior. Com a novetat, també se subvencionarà la subtitulació en català de sèries.

Properament, s’obrirà una nova línia de subvencions per promoure el coneixement i l’ús de l’occità, així com també la convocatòria d’ajuts a la traducció de llibres al català, que en aquesta ocasió inclourà les obres literàries.