• Imprimeix

Tu tens l’energia, tu tens el poder!

El nou model energètic ha de facilitar que el ciutadà, a més de consumir energia, sigui capaç de generar-ne mitjançant l'autoconsum

16/06/2017 15:06
recàrrega elèctrica

Recàrrega elèctrica.

Catalunya celebrarà, entre els dies 19 i 25 de juny, la Setmana de l’Energia, amb l’objectiu d’acostar als ciutadans la transició del país cap a un nou model energètic que maximitzi l'eficiència, es fonamenti en el 100% d'energies renovables l'any 2050 i garanteixi un tracte just als ciutadans, que esdevindran el principal motor de la democratització energètica.

Per això, la Setmana de l’Energia, que coincidirà amb la Setmana Europea  de l’Energia Sostenible tindrà l’eslògan  “Tu tens l’energia, tu tens el poder!”, i sota aquest paraigües se celebraran activitats a més de 120 poblacions de tota Catalunya, que s’allargaran fins al proper 30 de juny.

El nou model energètic ha de facilitar que el ciutadà, a més de consumir energia, sigui capaç de generar-ne mitjançant l’autoconsum a partir d’energies renovables, disposi d’eines per gestionar la seva demanda i pugui participar en la presa de decisions.

Per explicar a la ciutadania el camí que dissenya la transició energètica de Catalunya i resoldre tots aquells dubtes que pugui generar, s’organitzarà en diferents municipis la conferència ‘La transició energètica a Catalunya’, a càrrec de tècnics de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Per aprofundir en els pilars del model energètic del futur, també s’instal·laran a diferents municipis exposicions divulgatives sobre àmbits com el vehicle elèctric i la infraestructura de recàrrega, les oportunitats i nous models de negoci lligats a l'autoconsum fotovoltaic compartit o la rehabilitació i la certificació energètica d'edificis.

A més, s’organitzaran tallers de contractació d’energia, de manera que els participants disposin de tota la informació per escollir la tarifa elèctrica que més s’adequa a les seves necessitats i aprendre a interpretar la factura elèctrica.

La transició energètica de Catalunya protagonitza la Setmana de l'Energia