• Imprimeix

Viure a rural

La plataforma virtual s’emmarca en el projecte Odisseu per al retorn dels joves al món rural

15/09/2017 12:09
Plataforma viure a rural

Viure a rural és una nova plataforma virtual amb recursos i serveis de les comarques rurals de Catalunya,  adreçada especialment a les persones i empreses que decideixen establir-se en entorns rurals. Aquesta plataforma s’emmarca dins el projecte Odisseu per al retorn dels joves al món rural, del qual formen part els Grups Leader de Catalunya.

La plataforma sorgeix amb la idea de visualitzar les comarques rurals Leader catalanes com a lloc on treballar i residir més enllà d’un destí turístic. La web ofereix informació sobre la ubicació i dades bàsiques de contacte dels principals serveis públics en habitatge, salut, educació, treball i emprenedoria, medi ambient i mobilitat, cultura i lleure i esports.

El projecte Odisseu per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural és un projecte impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des de l’any 2012, i per la Direcció General de Joventut, amb la col·laboració d’ARCA, la xarxa catalana de grups Leader i la Fundació del Món Rural. Té l’objectiu de fomentar el retorn del capital humà format en les universitats a les zones rurals d’origen.

Ofereix recursos i serveis a les persones i empreses que vulguin anar a viure a entorns rurals