• Imprimeix

Atemptat a París

El Consolat francès a Barcelona ha comunitat que el President de la República francesa, François Holland, ha declarat l’estat d’emergència a tot el territori nacional com a conseqüència dels atemptats que ahir a la nit van provocar més de 120 morts i gairebé 200 ferits. A més, s’han decretat tres dies de dol nacional.

Les fronteres romanen obertes en totes les direccions (França-Espanya i Espanya-França) però s’ha establert un doble control per les forces policials franceses i espanyoles, la qual cosa provoca grans retencions.

El Centre de Crisi i Suport ha activitat un número de telèfon del punt d'informació Internministerial d'ajuda a les víctimes, adreçat als turistes que es troben a la capital francesa: 00 33 1 45 50 34 60

La Prefectura de policia  també ha habilitat dos telèfons d'informació al públic:

  • 0800 40 60 05 (per trucar des de França)
  • 00 33 1 45 55 80 00 (per trucar des de fora de França)

 

Twitter de l’Ambaixada francesa

Per seguir la darrera hora de la situació a França

Condol i declaració institucional

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha participat aquest migdia en el minut de silenci que han convocat les institucions catalanes per condemnar els atemptats d’ahir a París i en solidaritat amb el poble francès, i que ha tingut lloc a la Plaça de Sant Jaume. 

Posteriorment, el cap del Govern ha fet una declaració institucional, a la Sala de premsa del Palau de la Generalitat.

Data d'actualització:  14.11.2015