Estany de Banyoles
  • Imprimeix

Cap de setmana

Del 9 a l'11 de novembre

A Catalunya la ratafia té molt poder. Aquest cap de setmana se celebra la 37a Festa de la Ratafia a Santa Coloma de Farners, amb xerrades, exposicions, mercat de productes artesans i diverses activitat que amenitzaran la festa. Divendres hi ha la Nit de Gala on el jurat triarà les ratafies guanyadores del 37è Concurs de la Ratafia.

Per aquestes dates, ens trobem en l’època de l’any que hom coneix amb el nom de l’estiuet de Sant Martí, pels volts de l’11 de novembre. En honor al Sant es fan festes majors a diversos indrets de Catalunya, també és l’època de la matança del porc i d’una tradició gastronòmica peculiar, típica del Maresme i l’Empordà: els farcits, sobretot de pomes.

De la tradició anem cap al futur de la mà de la Setmana de la Ciència, que comença divendres una nova edició amb activitats d’allò més interessants. El cap de setmana també es fa la Cursa de la Dona, la Fira de la Muntanya a Vic i el Festival de Poesia a Sant Cugat... i lligant el futur de nou amb la tradició i l’estiuet de Sant Martí, a Barcelona se celebra Dies del clima, dedicada al canvi climàtic. Bon cap de setmana!

Descarrega't la imatge de la capçalera