Carretera
  • Imprimeix

En cas d'accident

En cas d'accident

S'ha de col·locar el triangle de presenyalització de perill a 50 metres de distància.

Quan es produeix un accident de trànsit, s'ha de seguir una sèrie d'accions per resoldre la situació. Per començar, s'ha de mantenir la calma, i llavors fer el següent: 

Estacionar

Cal aturar el cotxe fora de la carretera, en un lloc on no entorpeixi el trànsit per evitar nous accidents. 

Senyalitzar

Cal col·locar el triangle de presenyalització de perill a 50 metres de distància com a mínim i, recordar sempre, de portar l'armilla reflectora reglamentària en caminar per la calçada. 

Inspeccionar

Cal treure el contacte del cotxe accidentat i posar el fre de mà. Abans, s'ha d'observar si hi ha algun risc afegit, com líquids que vessin d'algun dipòsit i que puguin prendre. 

Tranquil·litzar

Cal mantenir la calma i allunyar els curiosos que s'hi puguin apropar. Quan sigui possible, convé parlar amb els ferits per veure com es troben. 

Notificar

Cal trucar als serveis d'emergència (telèfon 112)  a través d'un telèfon mòbil o d'un pal SOS per notificar-los la localització exacta de l'accident i l'estat dels ferits. 

Socórrer

Només en el cas que es tinguin coneixements mèdics. Si no és així, millor limitar-se a col·locar mocadors o apòsits a les ferides per evitar que sagnin. En cap cas cal donar aigua o aliments als ferits i només se'ls ha de moure si el cotxe està a punt de cremar-se o estimbar-se. Als motoristes mai se'ls ha de treure el casc.