subcap_img_010
  • Imprimeix

Preu voluntari per al petit consumidor (PVPC)

Recomanat per aquell consumidor que prefereix pagar el preu real de mercat. Per defecte, si no es realitza cap gestió o canvi, s’aplica el PVPC. A més, és la única modalitat de contractació que ofereix el Bo social, que consisteix en un descompte del 25% per als consumidors vulnerables.

El preu voluntari per al petit consumidor (PVPC) correspon a la tarifa regulada pel Govern (abans s’anomenava TUR, tarifa d’últim recurs) i és el preu màxim de referència que poden cobrar les empreses comercialitzadores als consumidors que s’acullin a aquest preu (per a tensions no superiors a 1 kV i potència contractada menor o igual a 10 kW)

Per defecte, de manera automàtica i sense necessitat de fer cap gestió, els consumidors passen a incorporar-se al nou sistema del preu voluntari per al petit consumidor (PVPC).

Quins avantatges té el PVPC?

  • Suposa un estalvi a mig termini enfront de la tarifa fixa a 12 mesos perquè considera el preu de l’energia que resulta directament del mercat de producció i no incorpora cap cost addicional de garantia de preu.
  • Contractació sense lletra petita ni serveis addicionals. Les condicions de contractació estan regulades, i no poden existir clàusules especials o serveis addicionals.
  • Resulta una factura senzilla. Els consumidors reben una factura clara i comparable.
  • Es manté el dret de tornar al PVPC. Els consumidors poden acollir-se a qualsevol altre tipus de contractació amb el dret de poder tornar al sistema PVPC, sense cap recàrrec si s’ha complert el període de vigència del contracte. (Vegeu Drets dels consumidors.)

 

EL PVPC PER A CONSUMIDORS VULNERABLES: EL BO SOCIAL

Existeix la figura del consumidor vulnerable, que té dret a l’anomenat bo social amb una reducció del 25% respecte del PVPC. Es consideren consumidors vulnerables els que compleixen alguna d’aquestes condicions:

  • Tenir una potència contractada inferior a 3 kW
  • Tenir més de 60 anys i rebre la pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viudetat
  • Ser família nombrosa
  • Que tots els membres familiars estiguin en situació d’atur


Si sou consumidors vulnerables podeu sol·licitar el bo social a la vostra empresa comercialitzadora de referència, a través del telèfon que s’indica en la factura.  

Data d'actualització:  13.10.2014