subcap_img_015
  • Imprimeix

Programa d'actes

Actes institucionals

Els actes institucionals de l'Onze de Setembre són fruit de la col·laboració del Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya i compten amb un programa d'activitats que s'allargarà del 8 a l'14 de setembre. L'acte central de la celebració tindrà lloc el 10 de setembre a les 21.30 hores al Mercat del Born de Barcelona. 

Els actes començaran el 8 de setembre al Teatre Bartrina de Reus. El diumenge, 11 de setembre, es farà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova de Barcelona i se celebraran jornades de portes obertes al Palau de la Generalitat i al Palau del Parlament. 

12.00 hores. Teatre Bartrina de Reus (Plaça del Teatre, 1): Acte institucional organitzat per la Delegació del Govern a Tarragona, amb l’assistència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

19.00h. Auditori del Parlament (Parc de la Ciutadella, s/n): Acte de lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament, en la categoria d’Or, al Dr. Manel Esteller Badosa.

21.30h. Acte institucional (Mercat del Born): El Govern i el Parlament celebraran la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional conjunt que vol retre homenatge i recordar les persones migrades, tant les nouvingudes com els catalans que, actualment o en algun moment de la història, han hagut de marxar fora.

9.00 hores. Monument de Rafael Casanova de Barcelona (Cruïlla Ali Bei – Ronda de Sant Pere): Ofrena floral del Govern, encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al monument de Rafael Casanova de Barcelona.

9.05 hores. Monument de Rafael Casanova de Barcelona (Cruïlla Ali Bei – Ronda de Sant Pere): Ofrena floral de la Mesa del Parlament, encapçalada per la presidenta, Carme Forcadell, al monument de Rafael Casanova de Barcelona.

10.00 hores. Palau de la Generalitat (Plaça Sant Jaume, 4): Trobada del president Puigdemont amb l’Associació Miquelets de Catalunya i amb l’Associació Cultural La Coronela de Barcelona, al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat.

De les 10.00 a les 19.00 hores. Parlament (Parc de la Ciutadella, s/n): Jornada de portes obertes al Palau del Parlament.

De les 10.30 a les 18.30 hores. Palau de la Generalitat (Plaça Sant Jaume, 4): Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat.

19.00 hores. Centre Cultural - Llibreria Blanquerna (Carrer Alcalá, 44): La consellera de la Presidència, Neus Munté, presidirà la conferència "L’Onze de Setembre, avui", que impartirà l’historiador Borja de Riquer. L’acte serà presentat pel delegat del Govern de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell. A continuació, hi haurà una actuació musical amb el cant dels Segadors a càrrec de la cantant Mònica Green i del tenor Roger Reyes.

Actes a les delegacions

Diumenge, 11 de setembre

9.00 hores. Cementiri de Sant Feliu de Guíxols (Ronda Narcís Massanas, 102): Ofrena floral a la tomba de l’expresident de la Generalitat, Josep Irla.

11.00 hores. Claustre de la Diputació de Girona (Pujada Sant Martí, 4-5): Acte institucional organitzat conjuntament per la Delegació del Govern a Girona, la Diputació de Girona, i l’Ajuntament de Girona, per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

Dissabte, 10 de setembre

19.00 hores. Turó de la Seu Vella de Lleida: Acte institucional presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Hi haurà parlaments del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i del conseller Rull. L’acte es clourà amb una cantada de la coral de l’Orfeó Lleidatà i una ofrena d’una corona de llorer en memòria dels lleidatans i lleidatanes defensors de les llibertats de Catalunya.

Dijous, 8 de setembre

12.00 hores. Teatre Bartrina de Reus (Plaça del Teatre, 1): Acte institucional organitzat per la Delegació del Govern a Tarragona, amb l’assistència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Divendres, 9 de setembre

19.00 hores. Reials Col·legis de Tortosa (Carrer de St. Domènec, 14- 16): Acte institucional amb la participació de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, que oferirà una conferència; i del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, que pronunciarà un discurs. El duet Cosa de Dos clourà la celebració amb la interpretació d’unes peces musicals.

Dimecres, 14 de setembre

19.00 hores. Centre Cultural - Llibreria Blanquerna (Carrer Alcalá, 44): La consellera de la Presidència, Neus Munté, presidirà la conferència L’Onze de Setembre, avui, que impartirà l’historiador Borja de Riquer. L’acte serà presentat pel delegat del Govern de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell. A continuació, hi haurà una actuació musical amb el cant dels Segadors a càrrec de la cantant Mònica Green i del tenor Roger Reyes.

Dijous, 8 de setembre

18.30 hores. Maison de l’Europe (35-37 Rue des Francs Bourgeois): Debat sobre els possibles nous Estats a l’Europa post-Brexit des d’una perspectiva constitucional amb el títol "Des nouveaux États dans l’Europe post-Brexit? Un regard depuis le monde constitutionaliste". Durant l’acte es presentarà el projecte de constitució catalana elaborat pel col·lectiu Construïm. La presentació es farà en un format de taula rodona a càrrec de dos membres d’aquest col·lectiu

Dilluns, 12 de setembre

18.30 hores. Delegació del Govern de la Generalitat davant la UE. Espai Catalunya Europa. (Rue de la Loi / Wetstraat 227 1040): L’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la Unió Europea a Brussel·les acollirà una recepció amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. El representant permanent davant la UE, Amadeu Altafaj, farà un parlament. L’acte es clourà amb l’actuació musical de Formiga i Cigale, dues artistes (una catalana i l’altra francesa) que es defineixen com unes trobadores del segle XXI, que canten cançons tradicionals de diversos països d’Europa en la llengua original.

Divendres, 9 de setembre

18.30 hores. Atrium del Deutsche Bank AG. (Unter den Linden 13- 15): La Delegació del Govern a Alemanya organitza una recepció amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, adreçada a la comunitat catalana, membres del cos diplomàtic, representants d’institucions alemanyes i mitjans de comunicació. L’acte inclourà un recital de música catalana a càrrec del duo format per la pianista catalana resident a Berlín, Clàudia Ribera i Lladó, i la cantant d’origen occità premiada internacionalment, Sara Gouzy.

Dijous, 8 de setembre

18.30 hores. Institute of Directors (116 Pall Mall): La Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda oferirà una recepció amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya adreçada al cos diplomàtic, institucions britàniques, membres de think tanks, partits polítics i mitjans de comunicació, entre altres. També hi assistirà la directora general de Relacions Exteriors, Maria Badia.

Dilluns, 12 de setembre

18.30 hores. Església de San Lorenzo de’ Speziali (Via in Miranda 10): La Delegació del Govern a Itàlia organitza un acte per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, així com els 700 anys de la mort de Ramon Llull. S’oferirà un concert del grup Capella de Ministrers. A continuació, hi haurà una recepció oficial a la qual estaran convidats els catalans residents a Itàlia i representants de les institucions italianes, partits polítics, mitjans de comunicació i el cos diplomàtic present a Roma. Hi assistirà el director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Manel Manonelles.

Dimarts, 13 de setembre

18.30 hores. Newseum - Museu de la Premsa. (555 Pennsylvania Avenue): La Delegació del Govern als Estats Units, Mèxic i Canadà organitza una recepció per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, amb l’assistència de membres de les institucions nordamericanes i altres personalitats americanes i catalanes. Hi assistirà el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Jordi Solé.