subcap_img_015
  • Imprimeix

Programa d'actes

Actes institucionals

Els actes institucionals de l'Onze de Setembre són fruit de la col·laboració del Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya i compten amb un programa d'activitats que s'allargarà del 10 a l'11 de setembre. L'acte central de la celebració tindrà lloc el 10 de setembre a les 21.30 hores al Mercat del Born de Barcelona. 

Diumenge, 10 de setembre

19.00 hores. Acte de lliurament a l’Auditori del Parlament de la Medalla d’Honor del Parlament, en la categoria d’Or, al Cos dels Mossos d’Esquadra, als serveis d’emergències, a la Guardia Urbana de Barcelona i a la Policia Local de Cambrils.

21.30 h. Acte institucional a la plaça del Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

Dilluns, 11 de setembre

9.00 hores. Ofrena floral del Govern, encapçalada pel president Puigdemont, al monument de Rafael Casanova de Barcelona.
 
9.05 hores. Ofrena floral de la Mesa del Parlament, encapçalada per la presidenta, Carme Forcadell, al monument de Rafael Casanova de Barcelona.
 
9.30 hores. Ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova, a Sant Boi de Llobregat, amb la presència del conseller Turull.
 
De les 11.00 a les 19.00 hores. Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat.
 
De les 10.00 a les 19.00 hores. Jornada de portes obertes al Palau del Parlament

Actes a les delegacions

Girona

Dilluns, 11 de setembre
 
9.00 hores. Cementiri de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).
El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, assisteix a l’ofrena floral a la tomba de l’expresident de la Generalitat, Josep Irla.
 
11.00 hores. Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat a Girona (Gironès).
Acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Girona, la Diputació i la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona. Hi assistiran el delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila. La cloenda musical de l’acte serà a càrrec de les professores del Conservatori de Música Isaac Albéniz Laia Frigolé i Belisana Ruiz.

Lleida

Diumenge, 10 de setembre
 
10.00 hores. Turó de la Seu Vella de Lleida (Segrià).
Acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, presidit pel conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull. També hi intervindrà el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré. La coral l’Alzina d’Alcarràs interpretarà el Cant de la Senyera i l’acte el clourà una ofrena floral en memòria als lleidatans i lleidatanes defensors de les llibertats de Catalunya.

Tarragona

Dissabte, 9 de setembre
 
12.00 hores. Parc del Pescador de Cambrils (Baix Camp).
Acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya organitzat conjuntament per la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona i l’ajuntament de Cambrils. L’acte serà  presidit pel conseller de Justícia, Carles Mundó, que pronunciarà la glossa de la Diada.  També hi participaran el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. Una actuació musical de la Coral Verge del Camí clourà l’acte.

Terres de l’Ebre

Divendres, 8 de setembre
 
19.30 hores. Seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre a Tortosa (Baix Ebre)
Acte institucional de commemoració de la Diada  Nacional de Catalunya. Comptarà amb un parlament institucional del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès. L’escriptor i periodista, Vicenç Villatoro, pronunciarà una conferència.  L’acte el clourà una actuació musical del Quintet del professorat de la Unió Filharmònica d’Amposta – la FILA, que entre altre peces interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya.

Madrid

Dimecres, 13 de setembre
 
19.30 hores. Jardins de la Delegació de Madrid.
Acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Madrid presidit pel conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull. L’acte consistirà en una  conferencia-glossa Once onces de septiembre a càrrec de l’escriptor Màrius Serra, i una interpretació musical a càrrec de Lídia Pujol.

Delegació del Govern a la UE

Dimarts, 12 de setembre
 
18.00 hores. Espai Catalunya Europa de la Delegació a Brussel·les.  Recepció institucional presidida pel representant del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj.

Delegació del Govern a Ginebra

Dilluns, 11 de setembre
 
18.30 hores. Pavillon Sicli de Ginebra.
El delegat del Govern a Ginebra, Manuel Manonelles, participarà en la  inauguració de l’exposició “Open Space Connection” en el marc de la diada de Catalunya i la quinzena de l’urbanisme.
 
Dimarts, 12 de setembre
 
18.30 hores. Socitété de Lecture de Ginebra.
Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern a Ginebra, Manuel Manonelles. L’acte està adreçat a autoritats locals, cantonals i federals suïsses, al cos diplomàtic, a responsables d’organitzacions internacionals amb seu a Ginebra, a representants dels casals catalans de Lausana-Ginebra, Zuric i Berna, així com d’altres personalitats catalanes i suïsses.

Delegació del Govern a França

Dimarts, 12 de setembre
 
19.00 hores. Maison de l’Europe de París.
Recepció institucional presidit pel delegat del Govern a França, Martí  Anglada. Hi assistiran representants de les administracions franceses, universitats, think-tanks i mitjans de comunicació, a més a més, de la comunitat catalana i de membres de l’Amical i Le Cadres Catalans.

Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda

Dilluns, 4 de setembre
 
18.00 hores. Queen Mary University Law i ScotRes de Londres.
Conferència “"Pathways to statehood: Scotland and Catalonia” coorganitzada per la Delegació i que compta amb els següents ponents: Josep Costa (Professor de Teoria Política de la UPF); Josep Maria Reniu (Director de la Oficina per a la Millora de les Institucions d'Autogovern i professor de Ciència Política de la UB); Chris Bambery (escriptor i periodista); i Alexandra Redmond (doctoranda de Ciència Política de la Universitat d’Edimburg).
 
Dimarts, 12 de setembre
 
19.00 hores. Institute of Directors de Londres.
Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén.

Delegació del Govern a Alemanya

Dilluns, 11 de setembre
 
18.30 hores. Àtrium de l’edifici de la Frankfurter Allgemeine Zeitung de Berlín.
Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida per la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz 

Delegació del Govern a Estats Units, Canadà i Mèxic

Dimarts, 12 de setembre
 
18.00 hores. Capitol View at 400 (Roof Top). Washington.
Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern a Estats Units, Canadà i Mèxic, Andrew Davis. Hi assistiran membres del congrés i del senat americà entre d’altres personalitats.

Delegació del Govern a Àustria

Dimecres, 13 de setembre
 
12.00 hores. Cafè Landtmann de Viena.
Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern, Adam Casals.
 
Dijous, 21 de setembre
 
18.00 hores. Palau Zichy de Bratislava.
Recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya presidida pel delegat del Govern, Adam Casals. Hi haurà una degustació de productes catalans i una actuació musical a càrrec de l’agrupació clàssica Fononesia.

Delegació del Govern a Itàlia

Dilluns, 11 de setembre
 
19.30 hores. Església de San Lorenzo in Miranda de Roma
Concert de la cantant algueresa Franca Masu. Hi assistirà el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi.  

Delegació del Govern a Portugal

Dimecres, 6 de setembre
 
18.30 hores. Llibreria FERIN, Lisboa
Homenatge a Manuel Seabra (Lisboa,1932-Barcelona, 2017) en reconeixement a la tasca del escriptor i traductor, autor del Diccionari Portuguès-Català, premiat amb la Creu de Sant Jordi el 2001. L’acte serà presidit pel delegat del Govern a Portugal, Ramon Font.

Delegació del Govern a Polònia i Països Bàltics

Diumenge, 10 de setembre
 
18.00 hores. Delegació del Govern a Polònia
Trobada de catalans de Varsòvia. 
Entre l’11 i el 17 de setembre es farà una presentació de vins catalans en restaurants seleccionats a Varsòvia.