subcap_img_047
 • Imprimeix

Dispositiu de trànsit a Montmeló

El diumenge es preveu una major afluència de públic, amb una previsió d’uns 100.000 espectadors

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Policia de la Generalitat — Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i la Direcció General de Protecció Civil, estableixen un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto GP 2017, que se celebra els propers 9, 10 i 11 de juny al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló. El dispositiu, que s’activarà a partir de demà divendres i es gestionarà des del Centre de Coordinació (CECOR) situat al Circuit, tindrà aquests objectius:

 • Augmentar la capacitat viària i disminuir la longitud i la durada de les retencions per tal de millorar la fluïdesa. Així mateix, s’intentarà reduir les demores en el temps de recorregut a les vies de l’entorn i accés al Circuit.
 • Garantir la seguretat viària general.
 • Assegurar la seguretat ciutadana abans, durant i després del Gran Premi de Motociclisme.

El Moto GP d’enguany s’estima que mobilitzarà uns 50.000 aficionats el divendres 9 de juny. El dissabte 10, dia d’entrenaments, augmentarà el nombre d’espectadors a gairebé uns 65.000. Pel que fa al diumenge 11, el dia que se celebren les curses, la previsió és de 100.000 espectadors, la majoria hi accediran en motocicleta. 

Per facilitar l’accés i la posterior sortida del Circuit, s'estableixen mesures especials a l’AP-7/C-33, C-35, C-17, BP-5002, BV-5003 i la C-352

Previsió de desplaçaments

Davant la mobilitat elevada de motocicletes que assistiran a l’esdeveniment esportiu i que circularan per la xarxa viària catalana al llarg del cap de setmana, el Servei Català de Trànsit demana a tots els usuaris que extremin les precaucions en la conducció i s’apel·la a la responsabilitat compartida per tal que tant els motoristes com els conductors de la resta de vehicles siguin conscients de la vulnerabilitat dels conductors dels vehicles de dues rodes i que adoptin actituds respectuoses i protectores per evitar sinistres greus.

Mesures especials

Les mesures especials de trànsit afectaran les següents vies als municipis de Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Montmeló, Montornès i Granollers. A més, aquestes vies seran les que podran concentrar més problemes viaris en les proximitats al Circuit de Montmeló.

 • AP-7/C-33
 • C-35
 • C-17
 • BP-5002
 • BV-5003
 • C-352
Retrovisor

Recomanacions de mobilitat

Vehicle privat

 • Optimitzar al màxim el nombre de places ocupades.
 • Arribar a primer a hora del matí per evitar col·lapses.
 • Fer cas de les indicacions dels agents, obviant els  itineraris marcats als sistemes de navegació GPS.
 • Informar-se del recorregut per accedir a l’aparcament –amb capacitat per a 32.000 vehicles– al web del Circuit. Un cop allà, s’han de seguir les instruccions dels Mossos i del personal de l’aparcament.
 • Informar-se de l’estat del trànsit mitjançant els butlletins informatius de les ràdios, el telèfon 012, el compte de Twitter @transit, el web de l’SCT, i a través del portal mòbil de trànsit.

 

Bus (Autocar Sagalés)

Reforç del transport regular d’autobusos amb rutes al Circuit des de Granollers i Barcelona. Se’n poden consultar els horaris a la pàgina web de Sagalés.

 

Renfe (tren)

Amb motiu del Gran Premi de Fórmula 1, Renfe oferirà 22.000 places addicionals en els trens de Rodalies amb parada a Montmeló. Es pot obtenir més informació al web de Rodalies.

No obstant això, des de l’SCT es recomana utilitzar el transport públic per desplaçar-se cap al Circuit, utilitzant el tren o bé l’autobús.

Es demana als usuaris que a les immediacions dels circuit de Montmeló no utilitzin els itineraris marcats pels dispositius GPS, atès que no inclouen el desplegament d’aquestes mesures especials. En tot moment cal seguir les indicacions dels agents dels Mossos d’Esquadra a peu de carretera i del personal autoritzat.

Oferta de trens

Rodalies de Catalunya ofereix places addicionals en els trens amb parada a Montmeló.

Campanya "La carretera no és el Circuit"

Recordem que, coincidint amb la celebració del Fórmula 1 Gran Premi d'Espanya Pirelli 2017 els passats dies 12, 13 i 14 de maig, el Servei Català de Trànsit i el Circuit de Barcelona-Catalunya van posar en marxa una campanya de conscienciació viària als exteriors de la instal·lació esportiva. Aquesta acció de sensibilització, que pota com a lema "La carretera no és el Circuit", té l’objectiu d’alertar dels riscos de la velocitat excessiva i de la importància de respectar els límits de velocitat a la xarxa viària.

La velocitat excessiva és una de les principals causes d’accidentalitat i per aquest motiu, la campanya incideix en què s’ha de practicar una conducció responsable respectant els límits de velocitat establerts, per la pròpia seguretat i la dels altres, i que la conducció esportiva o amb velocitats elevades només es pot fer en instal·lacions construïdes i dissenyades específicament per aquest ús.

Dispositiu del Servei Català de Trànsit

Per gestionar el dispositiu de trànsit el Servei Català de Trànsit utilitza diverses aplicacions informàtiques de transmissió d’imatges tant aèries com mòbils terrestres i càmeres fixes des del CIVICAT, en temps real, al Centre Satèl·lit Mòbil de Gestió del Trànsit, situat al Centre de Coordinació (CECOR), i que s’ha ubicat al Circuit de Catalunya amb motiu de l’esdeveniment esportiu. Tot plegat permetrà gestionar la mobilitat d’una manera més ràpida i eficaç i detectar qualsevol incidència viària que es produeixi a la xarxa viària catalana.

A més, els efectius tècnics i humans de l’SCT que col·laboraran amb la gestió i el control de la mobilitat en aquest dispositiu especial de trànsit són:

 • 2 tècnics de gestió de trànsit desplaçats al Circuit i 2 tècnics més per al Centre Satèl·lit Mòbil de Gestió del Trànsit al CECOR 
 • 8 operadors de sala de control i tècnics de manteniment, i 1 cap de sala del Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT)*
 • 2 mitjans aeris, tant pel seguiment i gestió local del dispositiu, com per a la informació viària general
 • A més, hi haurà 22 càmeres fixes territorials instal·lades a peu de carretera i panells de missatgeria variable que aniran informant de l’evolució del trànsit
Càmeres de trànsit

Dispositiu de Mossos d’Esquadra

El dispositiu es divideix en tres grans àmbits d'actuació:

1) El dispositiu policial per garantir el normal desenvolupament del campionat i prevenir la seguretat de tots els assistents durant els tres dies de celebració d'aquest esdeveniment esportiu.

2) Part dels efectius descrits anteriorment formaran part d’un dispositiu policial per garantir el trànsit de viatgers des de l'estació de tren de Montmeló fins el Circuit i el normal desenvolupament de l'activitat comercial d'aquest municipi. L' ABP Mollet del Vallès, en coordinació amb efectius de la Policia Local i de Protecció Civil de Montmeló, realitzarà un dispositiu específic per tal de protegir els usuaris dels espais i les vies públiques de possibles furts i robatoris i també d'altres incidents que es puguin produir tant a l'estació de Renfe.

3) S'establirà un dispositiu policial per garantir la seguretat durant les dues nits anteriors al gran premi motivat per l'elevada concentració de persones (20.000 aproximadament) al municipi de Montmeló i també en alguns espais industrials de Granollers i Montornès.

Helicòpter dels Mossos

Dispositiu de Bombers de la Generalitat

Durant els dies, 9, 10 i 11 de juny, amb motiu del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto GP, els Bombers de la Generalitat destinaran un vehicle d’aigua, una Bomba Rural Pesant (BRP), a l’interior del Circuit amb la finalitat d’assegurar el correcte desenvolupament dels entrenaments i també de la 8 cursa.

La dotació, amb quatre efectius de Bombers, estarà situada al peu de la torre del Circuit i donarà resposta a les possibles emergències que tinguin lloc a la pista i també a la zona de boxes.

En cas de produir-se incidències fora del Circuit, el pàrquing, estands exteriors o als mateixos accessos a la zona, els Bombers de la Generalitat donaran resposta amb els recursos habituals de la mateixa guàrdia.

bombers

Dispositiu de Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat posarà preventivament en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT aquest cap de setmana per fer seguiment del dispositiu i coordinar la resposta dels efectius d’emergències davant eventuals incidències greus durant els dies previs i durant la prova del Gran Premi, i participa tant en el dispositiu preventiu de l’Ajuntament de Montmeló com en el del Circuit de Barcelona - Catalunya.

112

Altres efectius

En aquest dispositiu de mobilitat i seguretat també hi participaran agents de les policies locals de Granollers, Montmeló, Montornès i Parets del Vallès i operaris de gestió i control d’aparcament de l’organització del Circuit distribuïts a les diferents esplanades.

Data d'actualització:  08.05.2015