subcap_img_026
  • Imprimeix

Dispositiu de trànsit per la Volta a Catalunya

Uns 1.000 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per al bon desenvolupament de la prova esportiva

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, ha establert un dispositiu especial de trànsit amb motiu de la 98a Volta Ciclista a Catalunya, amb l’objectiu de garantir un bon desenvolupament de la prova esportiva i minimitzar els efectes que la cursa ciclista pugui tenir en els usuaris de la xarxa viària catalana.
 
La cursa esportiva, en la qual enguany hi participen 25 equips i 175 corredors, és un dels esdeveniments més importants del món del ciclisme a nivell internacional. Aquesta edició se celebra del 19 al 25 de març, recorre més de 1.200 km i es desenvolupa en 7 etapes:
 
1)    Calella – Calella (152,3 km de recorregut)
2)    Mataró – Valls (175,6 km de recorregut)
3)    Sant Cugat del Vallès – Vallter 2000/Setcases (Vall de Camprodon) (199,2 km de recorregut)
4)    Llanars/Vall de Camprodon – La Molina (Alp) (170,8 km de recorregut)
5)    Llívia – Vielha (Val d’Aran) (212,9 km de recorregut)
6)    Vielha (Val d’Ara) – Torrefarrera (194,2 km de recorregut)
7)    Barcelona – Barcelona (154,8 km de recorregut)
 

Recomanacions

En cas de coincidència d’un desplaçament en vehicle amb la Volta Ciclista a Catalunya, cal extremar la precaució, no envair en cap moment els trams tancats de la cursa senyalitzats per a ús exclusiu dels participants, i seguir les recomanacions i indicacions dels agents de Mossos d’Esquadra i també del personal encarregat i responsable de la prova. Cal evitar, aturades i estacionaments dels vehicles que puguin provocar una manca de seguretat als participants de la prova o un desenvolupament anormal de la mateixa.

La cursa se celebra del 19 al 25 de març amb un recorregut de més de 1.250 km i la participació de 25 equips i 175 corredors

Dispositiu

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra establirà un dispositiu especial amb 1.000 agents aproximadament, que prestaran servei de protecció de l’esdeveniment, regulació del trànsit i seguretat viària. En aquest sentit, donaran cobertura tant dinàmica com estàtica al pas de la cursa amb l’objectiu de garantir la seguretat viària i la integritat tant dels participants com dels ocupants dels vehicles que circulin en aquests moments pels trams afectats per la cursa durant els 7 dies. Les Policies Locals afectades pel pas de la cursa i el Sistema d’Emergències Mèdiques també col·laboraran donant suport a les unitats policials participants en el dispositiu.  
 
Els agents de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra es responsabilitzaran íntegrament de la seguretat dinàmica de la cursa al llarg de totes les etapes, garantint el normal desenvolupament per les carreteres i vetllant per la seguretat de la resta d’usuaris de les vies afectades, procurant causar el mínim de molèsties al conjunt de la ciutadania.