subcap_img_040
 • Imprimeix

Dispositiu de trànsit pel ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra despleguen un dispositiu especial de trànsit amb motiu del 53è Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada

Un total de 371 efectius dels Mossos d’Esquadra vetllaran per la seguretat durant la celebració de la prova

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra posen en marxa un dispositiu especial d’ordenació i seguretat del trànsit amb motiu de la celebració del 53è Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada. Enguany, aquesta prova automobilística se celebra des de dijous 5 i fins diumenge 8 d’octubre, i es restringirà la circulació a diverses vies de la demarcació de Tarragona.

L’esdeveniment automobilístic obligarà a tallar diverses vies i afectarà la mobilitat de diverses comarques de la demarcació de Tarragona

Etapes

El Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada es desenvoluparà durant el cap de setmana i, per tant, al moviment d’espectadors que s’aproparan a veure el ral·li, s’hi afegiran els desplaçaments habituals. El recorregut de les etapes al llarg de divendres, dissabte i diumenge és el següent:

 • ETAPA 1: Divendres, 6 d’octubre. Trams: Caseres–Bot–Terra Alta.
 • ETAPA 2: Dissabte, 7 d’octubre. Trams: El Montmell–El Pont d’Armentera-Savallà-Salou.
 • ETAPA 3: Diumenge, 8 d’octubre. Trams: L’Albiol-Riudecanyes-Santa Marina.

Etapa 1: carreteres tallades

Etapa 1: Divendres 6 d'octubre de 2017
Via Referència tram cursa Horari Tram
Camí rural Caseres 9:53 h

Caseres - Bot

Camí rural Bot 10:21 h

Bot - Gandesa

Camins rurals i TV-7411 Terra Alta 10:56 h

 Vilalba dels Arcs 

Etapa 2: carreteres tallades

Etapa 2: Dissabte 7 d'octubre de 2017
Via Referència tram cursa Horari Tram
TV-2443 Montmell 8:00 h Vila-rodona - Aiguaviva
TP-2442 Aiguaviva - Sant Jaume dels Domenys
C-37 El Pont d'Armentera 9:07 h Pont d'Armentera - Esblada
T-201 Esblada - Pontils
TV-224 Savallà 9:54 h Rauric
TV-2244 Savallà del Comtat - Conesa
TV-2443 Montmell 13:08 h Vila-rodona - Aiguaviva
TP-2442 Aiguaviva - Sant Jaume dels Domenys
C-37 El Pont d'Armentera 14:15 h Pont d'Armentera - Esblada
T-201 Esblada - Pontils
TV-224 Savallà 15:02 h Rauric
TV-2244 Savallà del Comtat - Conesa
Tram urbà Salou 17:00 h Salou

 

Etapa 3: carreteres tallades

Etapa 3: Diumenge 8 d'octubre de 2017
Via Referència tram cursa Horari Tram
TV-704 L'Albiol 7:00 h Vilaplana
T-313 Riudecanyes 7:38 h Riudecanyes
Camí Santa Marina 8:38 h Pratdip
T-311 Pratdip - enllaç C-44
TV-704 L'Albiol 10:14 h Vilaplana
T-313 Riudecanyes 10:53 h Riudecanyes
Camí Santa Marina 12:18 h Pratdip
T-311 Pratdip - enllaç C-44

 

Mesures especials

El dispositiu de l’SCT consistirà en mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit que s’instal·laran mitjançant equips de senyalització i d’abalisament.

 

Dissabte 7 i diumenge 8 d’octubre, s’estableixen les següents mesures especials de circulació: 

 • N-420: la Teixeta – Colldejou. Abalisament dels vorals de la carretera per evitar l’aparcament i habilitació d’una zona especial d’aparcament (de punt quilomètric 856 al 849). A més, es tancarà en direcció Falset, la sortida des de l’N-420 a la TP-7401 i la T-313 (accés a Porrera i Duesaigües).
 • N-420: la Teixeta – Colldejou. Tancament del ramal d’accés des de l’N-420 a les carreteres TP-7401 / T-313 i ramal d’accés des de la T-313 a l’N-420 en sentit Reus Tarragona. Així mateix, es tancarà el ramal d’accés des de la carretera T-313 Duesaigües/Riudecanyes cap a l’N-420 en direcció Reus/Tarragona, tant en la part superior al costat de la rotonda, com en la part inferior a la pròpia calçada de l’N-420.
 • TP-7401 Porrera – enllaç amb l’N-420. Estarà expressament prohibit aparcar a tota la rotonda (exterior) de Porrera i des d’aquesta del punt quilomètric 6 al 5 de la TP-7401. També s'instal·laran cons per evitar l'aparcament a banda i banda de l'accés a l’N-420 en sentit Falset des de la rotonda amb la carretera TP-7401.

 

Diumenge, 8 d’octubre, a més de les anteriors, es disposarà la següent mesura:

 • C-44 – cruïlla amb T-311. Per tal d’evitar la circulació en paral·lel per la carretera C-44 en sentit Tivissa/Móra d’Ebre i facilitar la regulació de la cruïlla amb la carretera T-311, s’anul·larà el carril central en sentit Tivissa mitjançant la instal·lació de senyalització vertical i l’abalisament amb cons.
Nota de premsa

Document en PDF amb tota la informació sobre el dispositiu especial de trànsit.

Dispositiu

En aquesta edició de l’esdeveniment esportiu, participaran un total de 371 efectius dels Mossos d’Esquadra, amb funcions de seguretat ciutadana i amb funcions de trànsit, així com la unitat canina, unitat aquàtica, subsòl, TEDAX, Brigada Mòbil i sales de comandament.

Durant els dies de celebració de la prova esportiva, l’objectiu principal dels Mossos d’Esquadra serà garantir la seguretat dels participants del ral·li, dels espectadors i de la resta de ciutadans de les viles afectades.

En el dispositiu, els mossos disposaran d’un òrgan de comandament dins de l’organització per tal de coordinar les intervencions ordinàries, extraordinàries i garantir la seguretat de l’acte, els trams cronometrats de la cursa i totes les activitats que es realitzin dins del parc tancat de Port Aventura.

Mossos d'Esquadra

Consells per als assistents

 • L’SCT aconsella seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els comissaris de la prova i els agents, que vetllaran per la seguretat de tothom.
 • També es recomana al públic assistent a la prova que planifiqui amb prou antelació en quin indret vol veure el ral·li i per on accedirà al punt escollit, tenint en compte l’horari de tancament dels trams a la circulació. 
 • A l’hora d’estacionar, és millor fer-ho a les zones destinades a aquesta finalitat a través dels aparcaments habilitats i, en tot cas, convé no deixar estacionat el vehicle en una zona que dificulti la circulació, el desenvolupament de la prova o el pas de vehicles d’emergències en el cas que siguin necessaris.
 • Un cop finalitzades les etapes, es recomana una sortida ordenada per tal de facilitar el retorn.
Foto: A. Lavadinho / B. Cardoso

Foto: A. Lavadinho / B. Cardoso

Operatiu especial del Cos d’Agents Rurals

El Cos d’Agents Rurals porta a terme un operatiu especial amb motiu del ral·li amb l’objectiu controlar els efectes directes i indirectes que la prova esportiva pugui ocasionar en el medi natural, motivats sobretot per la gran afluència de públic a l’entorn dels trams cronometrats. Cal tenir en compte que el recorregut del ral·li transcorre per alguns espais protegits considerats d’interès natural.

El RACC, organitzador de la prova automobilística, en coordinació amb el cos d’Agents Rurals, habilita zones d’acampada i aparcament ubicades a les proximitats dels trams cronometrats, amb l’objectiu de concentrar el públic, controlant l’accés als espais naturals de protecció especial d’Algars, Serra de Llaberia, Muntanyes de Prades, i Riba-roja, amb especial atenció a les possibles pertorbacions a les zones de nidificació de l’àliga cuabarrada.

Aquest any, a causa de la sequera acumulada per la manca de precipitacions dels últims mesos, el risc d’incendi a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre continua essent molt alt. En conseqüència, els Agents Rurals faran especial atenció al compliment de les mesures de prevenció d’incendis forestals. En aquest sentit cal recordar que a menys de 500 metres de zona forestal resta prohibit:

 • Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat (tampoc es poden utilitzar barbacoes ni fogonets de gas)
 • Llençar cigarretes ni cap altre objecte encès
 • Abocar escombraries i restes vegetals de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc
 • Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc