subcap_img_040
  • Imprimeix

Dispositiu de trànsit pel ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra despleguen un dispositiu especial de trànsit amb motiu del 52è Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra posen en marxa un dispositiu especial d’ordenació i seguretat del trànsit amb motiu de la celebració de l’edició 52 del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada. Enguany, aquesta prova automobilística se celebra des de divendres 14 i fins diumenge 16 d’octubre, i es restringirà la circulació a diverses vies de quatre comarques: la Terra Alta, el Baix Camp, l’Alt Camp i el Baix Penedès, a la demarcació de Tarragona. A més, altres vies de la demarcació es veuran afectades pel pas de la carrera.

L’esdeveniment automobilístic obligarà a tallar diverses vies i afectarà la mobilitat de diverses comarques de la demarcació de Tarragona

Etapes

El Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada es desenvoluparà durant el cap de setmana i, per tant, al moviment d’espectadors que s’aproparan a veure el ral·li, s’hi afegiran els desplaçaments habituals. El recorregut de les etapes al llarg de divendres, dissabte i diumenge és el següent:

  • ETAPA 1: Divendres, 14 d’octubre. Trams: Caseres–Bot–Terra Alta.
  • ETAPA 2: Dissabte, 15 d’octubre. Trams: Vilaplana–Alcover/Capafonts–Querol–Montmell.
  • ETAPA 3: Diumenge, 16 d’octubre. Trams: Pratdip–Duesaigües.

Etapa 1: carreteres tallades

Etapa 1: Divendres 14 d'octubre de 2016
Via Referència tram cursa Horari Tram
Camí rural Caseres Sense horari

Caseres - Castell d'Almudèfer

Castell d'Almudèfer - Bot

Camins rurals  Bot Sense horari

Bot - Gandesa

Camins rurals i TV-7411 Terra Alta 00.00 a 18.45 h

 Vilalba dels Arcs - Riba-roja d'Ebre

 Riba-roja d'Ebre - Santa Magdalena de Berrús

 Santa Magdalena de Berrús - La Fatarella

Etapa 2: carreteres tallades

Etapa 2: Dissabte 15 d'octubre de 2016
Via Referència tram cursa Horari Tram
T-704 Vilaplana 00.00 a 11.00 h Vilaplana
TV-7041 Alcover - Capafonts 00.00 a 17.00 h Alcover - Capafonts
T-201 Querol 00.00 a 1.00 h Pontils - Esblada
C-37 Esblada - El Pont de l'Armentera
TV-2443 Montmell 00.00 a 19.00 h Vila-rodona - El Montmell
TV-2442 El Montmell - Sant Jaume dels Domenys

 

 

Etapa 3: carreteres tallades

Etapa 3: Diumenge 16 d'octubre de 2016
Via Referència tram cursa Horari Tram
T-311 Pratdip 00.00 a 13.00 h Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Camí rural Pratdip - Colldejou
T-322 Colldejou
T-320 Duesaigües 00.00 a 14.30 h Botarell - Montbrió del Camp
T-313 Montbrió del Camp - Duesaigües

 

Mesures especials

El dispositiu de l’SCT consistirà en mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit que s’instal·laran mitjançant equips de senyalització i d’abalisament. Tot plegat amb el suport d’un helicòpter, amb sistema de captació, gravació i transmissió d’imatges, tripulat per tècnics de l’SCT que desenvoluparà les tasques específiques de seguiment i informació de les mesures especials i que comunicarà en temps real les afectacions viàries al Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT).

Dissabte 15 d’octubre i diumenge 16, l’SCT establirà les següents mesures especials de circulació per tal de garantir la seguretat viària durant la celebració del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada:

  • N-420 (la Teixeta – Colldejou): Abalisament dels vorals de la carretera per evitar l’aparcament i habilitació d’una zona especial d’aparcament (de punt quilomètric 856 al 849).
  • N-420 (la Teixeta – Colldejou): Tancament del ramal d’accés des de la N-420 a les carreteres TP-7401 / T-313 i ramal d’accés des de la T-313 a la N-420 en sentit Reus Tarragona.
  • TP-7401 (Porrera): Estarà expressament prohibit aparcar a tota la rotonda (exterior) de Porrera i des d’aquesta del PQ. 6 al 5 de la TP-7401. També s'instal·larà conejat per evitar l'aparcament a banda i banda de l'accés a la N-420 direcció Falset des de la rotonda amb la TP-7401.
Nota de premsa

Document en PDF amb tota la informació sobre el dispositiu especial de trànsit.

Dispositiu

En aquesta edició de l’esdeveniment esportiu, participaran un total de 396 efectius dels Mossos d’Esquadra, amb funcions de seguretat ciutadana i amb funcions de trànsit, així com la unitat canina, unitat aquàtica, subsòl, TEDAX, Brigada Mòbil i sales de comandament.

Durant els dies de celebració de la prova esportiva, l’objectiu principal dels Mossos d’Esquadra serà garantir la seguretat dels participants del ral·li, dels espectadors i de la resta de ciutadans de les viles afectades.

En el dispositiu, els mossos disposaran d’un òrgan de comandament dins de l’organització per tal de coordinar les intervencions ordinàries, extraordinàries i garantir la seguretat de l’acte, els trams cronometrats de la cursa i totes les activitats que es realitzin dins del parc tancat de Port Aventura.

Mossos d'Esquadra

Consells per als assistents

L’SCT aconsella seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els comissaris de la prova i els agents, que vetllaran per la seguretat de tothom. El Servei Català de Trànsit també recomana al públic assistent a la prova que planifiqui amb prou antelació en quin indret vol veure el ral·li i per on accedirà al punt escollit, tenint en compte l’horari de tancament dels trams a la circulació.
 
A l’hora d’estacionar, és millor fer-ho a les zones destinades a aquesta finalitat a través dels aparcaments habilitats i, en tot cas, convé no deixar estacionat el vehicle en una zona que dificulti la circulació, el desenvolupament de la prova o el pas de vehicles d’emergències en el cas que siguin necessaris. Un cop finalitzades les etapes, es recomana una sortida ordenada per tal de facilitar el retorn.
Foto: A. Lavadinho / B. Cardoso

Foto: A. Lavadinho / B. Cardoso