Eleccions 27S
  • Imprimeix

Eleccions 27S

Una aplicació mòbil per seguir en temps real les eleccions del 27S

L’aplicació Eleccions 27S permet consultar els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015. El nou servei està disponible per a telèfons mòbils i tauletes de les plataformes Android i iOS (iPhone/iPad) i es pot configurar en català, castellà i anglès.

L’aplicació ha estat desenvolupada en bona part gràcies a les aportacions dels usuaris de l’aplicació Parlament 2012 llançada per seguir les eleccions catalanes d’aquell any.

L’aplicació millora la del Parlament 2012 a partir d’idees aportades per la ciutadania

Com funciona

Un cop instal·lada al mòbil o tauleta, aquesta aplicació permet:

  • Seguir fins al detall l’evolució dels resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya en temps real i des de qualsevol lloc (candidatures i candidats, dades de participació i resultats provisionals) i comparar els resultats i la participació amb la dels anys anteriors. D’aquesta manera es pot saber el nom dels candidats electes que entren al Parlament de Catalunya per demarcació a partir dels vots escrutats en aquell moment i del corresponent repartiment d’escons.
  • Consultar les dades de tot el territori utilitzant el cercador per veure les dades referides a un lloc concret i definir les circumscripcions, les comarques i els municipis preferits que es vulguin seguir.
  • Configurar aliances de les candidatures, mitjançant simulacions amb l’opció ‘El meu Parlament’, i comparar si estan obtenint majoria a partir de la suma d’escons a mesura que avança l’escrutini, posar-li un nom i compartir-les a les xarxes. Les aliances es poden fins i tot definir abans del dia de les eleccions per després poder-ne fer el seguiment.
  • L'avanç de participació de les 13 i de les 18 hores també es pot consultar en temps real, a mesura que van arribant les dades de les meses.  Igual com els resultats, la participació es pot consultar també per territoris (municipi, comarca, circumscripció o Catalunya). 
  • Finalment, els resultats, les participacions i ‘El meu Parlament’ es poden comunicar i compartir com a imatge a través de les xarxes socials més conegudes.
participació

Com es pot instal·lar

L’accés a l’aplicació es pot fer mitjançant la descàrrega automàtica a l’App Store o a Google Play, o per mitjà de l’aplicació gencat, que aplega tots els serveis mòbils de la Generalitat de Catalunya.

el meu parlament

Aplicació Parlament 2012

L’antecedent d’Eleccions 27S va ser Parlament 2012, una aplicació mòbil gratuïta que la Generalitat va crear, de manera pionera a Europa, per seguir minut a minut les eleccions autonòmiques de 25 de novembre de 2012. Només en quatre dies va assolir prop de 80.000 descàrregues des de 120 països i va esdevenir la primera en el rànquing de les aplicacions mòbils gratuïtes dels mercats d’Apple i Google.