Costa de Llafranc
  • Imprimeix

Activitats

Anar a la platja

Catalunya té 119 banderes, de les quals 95 són per a les platges i 24 per als ports esportius. que certifiquen la gestió ambiental i la seguretat, així com la qualitat de l’aigua.

Al web PlatgesCAT, desenvolupat per Territori i Sostenibilitat, hi ha informació de l’estat de les platges catalanes, dels serveis que ofereix cada platja i de la qualitat de l’aigua i la seva temperatura.

Platja de sa Boadella a Lloret

Platja de sa Boadella a Lloret

Informació relacionada

Viure el patrimoni a l’estiu

Sota el títol «Viu el Patrimoni», s’han programat prop d’un centenar d’activitats adreçades a tots els públics i orientades a descobrir el patrimoni cultural català d’una manera lúdica i diferent.

Esport i aventura

Les estacions del Grup FGC proposen un estiu amb moltes activitats noves i experiències d'altura a preus familiars. S’ofereixen noves activitats i forfets, millores en les instal·lacions i una nova política de preus, més adaptada a les necessitats dels usuaris. Destaca l'ampliació del Bike Park de La Molina, una estada a l'hotel de la Vall de Núria, un viatge d’alçada amb el Telecadira de Vallter 2000, i rutes a peu i amb BTT a Espot i Port Ainé. 

Llegir un llibre

Cada estiu les biblioteques públiques ofereixen als seus usuaris la possibilitat d'apropar-los els seus fons a diversos emplaçaments fora de l'edifici de la biblioteca. És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioestanys, biblioplaces, biblioterrasses o bibliojardins.

Visitar un alberg

La Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) posa a la teva disposició més de 50 albergs repartits per la costa i l'interior, la muntanya i la plana, en indrets de gran interès natural i cultural. La xarxa ofereix també experiències arreu de Catalunya (culturals, gastronòmiques, d'esports i aventures...) relacionades amb un dels seus albergs. Per exemple, pots anar a la mostra de cinema de muntanya dels Pirineus, Picurt, i allotjar-te a l'alberg de La Valira a La Seu d'Urgell. 

Façana de l'alberg del Masnou

Façana de l'alberg del Masnou

Informació relacionada

Fer turisme per Catalunya

Catalunya té un patrimoni cultural i natural increïbles. Ja sigui de forma virtual o trepitjant directament el terreny, veniu a descobrir-los!

Fer turisme en tren

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una nova oferta de bitllets combinats en tren que permeten visitar museus o fer d’altres activitats. Per ara, l’oferta inclou museus com ara el Cosmocaixa de Barcelona, el de la Tècnica de Manresa, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o espais arquitectònics i d’un gran valor històric com són La Pedrera, la Colònia Güell, la Torre Bellesguard, el cementiri Nou d’Igualada, el Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, el Parc Prehistòric - Abric Romaní de Capellades, entre d’altres.

turistren

Informació relacionada

Fer un curs d'estiu a la universitat

Els cursos d'estiu de les universitats són una manera d'entrar en contacte amb aquest món acadèmic en un context lúdic i relaxat, amb una programació que inclou activitats de lleure. Per assistir a molts d'aquests seminaris, xerrades i cicles formatius d'estiu no cal tenir titulació universitària ni ser estudiant. I si ho ets, sàpigues que sovint aquestes cursos es poden convalidar com a crèdits de lliure elecció. Moltes universitats ofereixen descomptes en la matrícula de l'oferta formativa d'estiu per als seus estudiants, i a vegades també es poden demanar beques.

Fer un curs d'estiu a la universitat

Informació relacionada

Assistir a un festival

L’estiu és la temporada natural per als festivals de música: petits festivals de blues, jazz, música tradicional i música clàssica competeixen amb els festivals més consolidats de l’estiu.

Descobrir el lleure educatiu

Casals d’estiu, colònies, campaments, camps de treball, estades, són només algunes de les ofertes de lleure educatiu per a infants, adolescents i joves. Totes elles són activitats que ajuden al creixement integral de la persona i a la transmissió dels valors. Infants i joves participaran aquest estiu en alguna de les activitats de lleure programades arreu de Catalunya per entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions. 

Descobrir el lleure educatiu
Activitats en el lleure al Camp de Tarragona

Més de 500 activitats amb més de 20.000 participants

Informació relacionada

Mira al cel!

L’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) organitza de nou, aquest estiu, visites guiades a les seves instal·lacions al Montsec. Els visitants podran veure el telescopi Joan Oró, el més gran de Catalunya i també un dels més avançats tecnològicament en l’àmbit europeu, el telescopi Fabra-ROA Montsec, i el telescopi XO-Montsec.

També podran observar l’All Sky Cam de l’IEEC, una càmera per detectar bòlids i asteroides propers a la Terra. La visita té una durada aproximada d’una hora i és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament. Les visites es faran fins al mes de setembre.