subcap_img_013
  • Imprimeix

Activitats

Anar a la platja

Catalunya té 119 banderes, de les quals 95 són per a les platges i 24 per als ports esportius. que certifiquen la gestió ambiental i la seguretat, així com la qualitat de l’aigua.

Al web PlatgesCAT, desenvolupat per Territori i Sostenibilitat, hi ha informació de l’estat de les platges catalanes, dels serveis que ofereix cada platja i de la qualitat de l’aigua i la seva temperatura.

Platja de sa Boadella a Lloret

Platja de sa Boadella a Lloret

Informació relacionada

Esport i aventura

Les estacions del Grup FGC proposen un estiu amb moltes activitats noves i experiències d'altura a preus familiars. S’ofereixen noves activitats i forfets, millores en les instal·lacions i una nova política de preus, més adaptada a les necessitats dels usuaris. Destaca l'ampliació del Bike Park de La Molina, una estada a l'hotel de la Vall de Núria, un viatge d’alçada amb el Telecadira de Vallter 2000, i rutes a peu i amb BTT a Espot i Port Ainé. 

Vall de Núria

Vall de Núria

Llegir un llibre

Cada estiu les biblioteques públiques ofereixen als seus usuaris la possibilitat d'apropar-los els seus fons a diversos emplaçaments fora de l'edifici de la biblioteca. És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioestanys, biblioplaces, biblioterrasses o bibliojardins.

Informació relacionada

Visitar un alberg

La Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) posa a la teva disposició més de 50 albergs repartits per la costa i l'interior, la muntanya i la plana, en indrets de gran interès natural i cultural. La xarxa ofereix també experiències arreu de Catalunya (culturals, gastronòmiques, d'esports i aventures...) relacionades amb un dels seus albergs. Per exemple, pots anar a la mostra de cinema de muntanya dels Pirineus, Picurt, i allotjar-te a l'alberg de La Valira a La Seu d'Urgell. 

Façana de l'alberg del Masnou

Façana de l'alberg del Masnou

Informació relacionada

Fer turisme per Catalunya

Catalunya té un patrimoni cultural i natural increïbles. Ja sigui de forma virtual o trepitjant directament el terreny, veniu a descobrir-los!

Fer turisme en tren

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una nova oferta de bitllets combinats en tren que permeten visitar museus o fer d’altres activitats. Per ara, l’oferta inclou museus com ara el Cosmocaixa de Barcelona, el de la Tècnica de Manresa, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o espais arquitectònics i d’un gran valor històric com són La Pedrera, la Colònia Güell, la Torre Bellesguard, el cementiri Nou d’Igualada, el Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, el Parc Prehistòric - Abric Romaní de Capellades, entre d’altres.

turistren

Informació relacionada

Fer un curs d'estiu a la universitat

Els cursos d'estiu de les universitats són una manera d'entrar en contacte amb aquest món acadèmic en un context lúdic i relaxat, amb una programació que inclou activitats de lleure. Per assistir a molts d'aquests seminaris, xerrades i cicles formatius d'estiu no cal tenir titulació universitària ni ser estudiant. I si ho ets, sàpigues que sovint aquestes cursos es poden convalidar com a crèdits de lliure elecció. Moltes universitats ofereixen descomptes en la matrícula de l'oferta formativa d'estiu per als seus estudiants, i a vegades també es poden demanar beques.

Fer un curs d'estiu a la universitat

Informació relacionada

Assistir a un festival

L’estiu és la temporada natural per als festivals de música: petits festivals de blues, jazz, música tradicional i música clàssica competeixen amb els festivals més consolidats de l’estiu.

Assistir a un festival

Informació relacionada

Descobrir el lleure educatiu

Casals d’estiu, colònies, campaments, camps de treball, estades, són només algunes de les ofertes de lleure educatiu per a infants, adolescents i joves. Totes elles són activitats que ajuden al creixement integral de la persona i a la transmissió dels valors. Infants i joves participaran aquest estiu en alguna de les activitats de lleure programades arreu de Catalunya per entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions. 

Descobrir el lleure educatiu

Informació relacionada