subcap_img_013
  • Imprimeix

Beques i ajuts

Línies d’ajuts i beques que diversos departaments de la Generalitat posen en marxa durant l’estiu, ja sigui per garantir una alimentació saludable a l’estiu, època en que no funcionen els menjadors escolars, o be per becar estades a la Xarxa Nacional d’Albergs.

Ajuts per infants i adolescents en risc

 

Per garantir la inclusió dels infants i joves en risc o situació d’exclusió, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Direcció General de Joventut, destina 1.150.000 euros a ajuts i beques per garantir la igualtat d’oportunitats de participació en les activitats de lleure educatiu. Així mateix es fa una aposta també per la seguretat, la qualitat i la prevenció en el marc de les activitats.

 

Menjar sa, tot és començar

És un projecte socioeducatiu que es porta a terme en alguns casals cívics de la Generalitat de Catalunya dins dels programes Jugar i llegir i Joves i ludoteques. El projecte pretén, a través del treball diari amb les fruites, làctics i cereals,  d’una manera lúdica, facilitar la integració de bons hàbits als infants tant d’higiene com d’alimentació, permetre el descobriment d’aquests aliments als infants que per diferents motius no els consumien, i facilitar l’adquisició d’aquests hàbits i coneixements. També facilita  la integració intercultural, la cohesió grupal i de l’equipament.

Ajuts per al finançament de l'estada a la Universitat Catalana d'Estiu (ESTIU)

Ajuts per al finançament del 75% de l’import de la matrícula i del 75% de les despeses de l’estada, a estudiants del sistema universitari català, d’edats compreses entre 18 i 30 anys, que es matriculin per a tota l’edició a la Universitat Catalana d’Estiu 2017.

El termini de presentació de la sol·licitud és del 10 al 31 de juliol de 2017.