Costa de Llafranc
  • Imprimeix

Consells

Protecció Civil ha millorat el seu visor de platges i enguany permet accedir a la previsió de meduses a cada municipi amb 24 o 48 hores d'antelació

Seguretat a les platges

Cal tenir cura abans de banyar-se a les platges. Procureu banyar-vos en zones vigilades. Abans de fer-ho, fixeu-vos en la senyalització de les banderes per saber si l'aigua és apta per al bany.

Al web de Seguretat a les platges trobareu tota la informació que cal saber per gaudir de la platja amb seguretat, des de les recomanacions de bany fins a l’exposició solar o la presència de meduses. I no us oblideu de mirar quina bandera oneja, trobareu el significat de cadascuna al web.

Platja de l'Arenal (Hospitalet de l'Infant)

Platja de l'Arenal (Hospitalet de l'Infant)

Seguretat als domicilis i als vehicles

En moltes ocasions aplicar el sentit comú i posar dificultats als delinqüents per entrar a l’habitatge, fa que aquests hagin d’assumir un risc més elevat per cometre el robatori. Com més i millors inconvenients tècnics posem als lladres, més temps de resposta i preparació necessitaran, i en conseqüència els podem desmotivar i dissuadir de cometre un robatori. 

En el cas dels vehicles eviteu deixar objectes de valor a la vista, el vehicle no és cap caixa forta. 

Incendis forestals

Catalunya és un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera i el vent eleven sovint el risc d'incendi forestal. Per aquest motiu, està prohibit fer foc al bosc entre el 15 de març al 15 d’octubre i cal seguir també un seguit de consells de seguretat per minimitzar-ne els riscos.

Ozó troposfèric i contaminació

L'ozó és un gas incolor, invisible i d'olor agradable. Es tracta d'una molècula de caràcter molt reactiu formada per tres àtoms d'oxigen. Si l’ozó es troba per sota dels 10 quilòmetres d’alçada, és a dir, a la troposfera, i en concentracions prou elevades, es considera un contaminant atmosfèric, ja que pot provocar tos, irritacions a la faringe, irritacions al coll i als ulls, dificultats respiratòries, disminució del rendiment, empitjorament de la funció pulmonar, símptomes de malestar general: cansament, mal de cap i decaïment.

D'altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat activa el protocol de contaminació atmosfèrica per raons mediambientals a 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona quan se supera cert llindar de partícules en suspensió. 

Radiació solar

Consulteu l'evolució de l'índex Ultraviolat al llarg del dia amb els diferents estats del cel i per altituds, al litoral, a l'interior i al Pirineu.

Radiació solar

Informació relacionada

Protegiu-vos de la calor

Amb l'estiu arriben les temperatures altes i la calor. A mesura que la temperatura de l'aire puja, el cos es manté fresc amb l'evaporació de la suor, però si fa molta calor i hi ha humitat aquest procés d'evaporació s'alenteix i la temperatura corporal pot elevar-se fins a nivells perillosos. La calor excessiva pot arribar a perjudicar la salut. 

Activitat física a l’estiu

El període de vacances que aquests dies estan gaudint moltes persones acostuma a ser un moment escollit per realitzar activitat física. L’exercici, moderat i regular, és beneficiós per a totes les edats i l’estiu també és una bona època per practicar-lo. L’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut ha fet una crida perquè l’esport a l’aire lliure –o en un entorn sense aire condicionat– es procuri dur a terme entre les hores més fresques del dia, que acostumen a ser a primera hora del matí o al vespre.

en forma

Informació relacionada

No et distreguis al volant

El Servei Català del trànsit ha engegat una campanya per reduir les distraccions al volant procedents de trucades o missatges al mòbil o la tauleta. Per fer-ho ha creat una aplicació mòbil gratuïta, Conduint, que detecta que l’usuari està conduint i permet respondre amb un SMS a les trucades i missatges entrants. També permet respondre les trucades entrants i realitzar trucades quan estigui en ús un dispositiu de mans lliures Bluetooth. Així mateix, avisa l’usuari de les trucades efectuades per persones concretes un cop finalitzada la conducció.

conduint

Informació relacionada

Grans retards en vols

Avís de l’Agència Catalana de Consum als passatgers afectats per cancel·lacions o grans retards de vols per circumstàncies extraordinàries (huracà, tempestes, vagues...) i consells de com cal actuar en cada cas. 

avio

Informació relacionada

Fer servir el mòbil a l’estranger

A partir d’ara, trucar o navegar fent servir el telèfon mòbil des de qualsevol país de la Unió Europea no tindrà recàrrecs: el roaming o recàrrec per itinerància desapareix, cosa que en la pràctica significa que els ciutadans europeus podran fer servir el seu telèfon com si estiguessin al seu país i amb la mateixa tarifa que tenen contractada. Hi ha, però, algunes condicions que convé no oblidar per no dur-se sorpreses amb la factura.

Fer servir el mòbil a l’estranger

Informació relacionada