subcap_img_013
 • Imprimeix

Mobilitat

Obres i alteracions horàries que afecten el transport i la mobilitat durant l'estiu

Obres a les carreteres

El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa un programa específic de millores al ferm de les carreteres de la seva titularitat que permetrà actuar en els pròxims mesos a prop de 300 quilòmetres a tot Catalunya. Les obres consisteixen en la millora de les característiques d’adherència i regularitat del paviment.

Les carreteres on s’actuarà corresponen als àmbits següents:

 • Xarxa alta capacitat àrea de Barcelona. Inversió: 2,8 milions d’euros. Correspon a carreteres com la C-58, la C-17 i la C-32
 • Àmbit de conservació d’Argentona. Inversió prevista: 900.000 euros. Correspon a carreteres com la C-35 entre Sant Celoni i Gualba o en diversos trams de la C-155.
 • Àmbit de conservació de Vic. Inversió: 500.000 euros. S’actuarà en vies com la C-59 entre Caldes Montbui i Castellterçol i la C-153 entre les carreteres C-25 i B-522.
 • Àmbit de Sabadell. Es preveu actuar en carreteres com l’N-150 entre Ripollet i Terrassa o la BP-1417 a Sant Cugat del Vallès, amb una inversió d’1,1 milions d’euros  
 • Àmbit de Berga. Inversió: 700.000 euros. Les carreteres incloses en el programa són, per exemple, la C-55 entre Manresa i Cardona o la BV-4031 entre la Pobla de Lillet-Toses.
 • Àmbit de Viladecans. Inversió: 1,7 milions d’euros. Es preveu actuar en vies com la C-15 o la C-31
 • Àmbit d’Igualada. Es millorarà el ferm de carreteres com la B-224 entre Capellades i Vallbona d'Anoia, la C-244 entre Vilanova del Camí - Mediona o l’N-II entre Argençola i Jorba, amb una inversió d’1,2 milions d’euros
 • Àmbit de Girona. Inversió: 1,8 milions d’euros. S’actuarà en carreteres com la C-66 a la Bisbal d’Empordà i Bordils o la C-260 de Vilatenim a Empuriabrava
 • Àmbit de Bianya. Amb un pressupost de 370.000 euros, es preveu millorar la C-17- variant de Ripoll o a la GI-524 d’Olot a Mieres
 • Àmbit de Vidreres. Inversió: 1,7 milions d’euros. Inclou carreteres com C-63 de Vidreres a Santa Coloma de Farners o la GI-533 de Vilablareix a la C-25
 • Àmbit de Lleida. Inversió prevista: 460.000 euros. S’actuarà en vies com la C-12, C-13 i C14
 • Àmbit de Montblanc. Es preveu  en diversos trams de la C-14 o a la C-51. La inversió prevista és d’1 milió d’euros
 • Àmbit de Reus. Amb una inversió de 800.000 euros, estan incloses en aquest programa carreteres com la C-31B o la T-710
 • Àmbit de Tortosa. Inversió: 850.000 euros. Es treballarà en el ferm en diversos trams de la C-12 o la TV-3022, entre el Perelló i Rasquera, entre d’altres.
 
A partir de dilluns, 3 de juliol, s'inciien també les obres de millora a la C-17 entre el Vallès Oriental i Osona, concretament entre Granollers i Centelles, i de millora de les característiques superficials del ferm entre la Garriga i Centelles.

Afectacions als accessos a la ciutat de Barcelona

A partir de finals de juliol a la Ronda de Dalt s’inicien les obres per fer la fonamentació i el mur previst a la mitjana de la via per tal d’abordar més endavant la cobertura d’aquesta infraestructura viària en l’àmbit de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. La intervenció s’allargarà fins a la primera setmana de setembre i comportarà passar de 3 a 2 carrils per sentit, entre la sortida 5 i la sortida 6.

Les rondes també patiran altres intervencions durant diversos caps de setmana del mes d’agost, amb la pavimentació de la Ronda de Dalt entre la sortida 11 de la C-32 i la sortida 10 de la Ronda (19 i 20 d’agost) o la pavimentació a la Ronda Litoral a la zona del Morrot, des de la sortida 14 en sentit Besòs fins l’entrada 12 en sentit Llobregat (4 i 6 d’agost i 11 i 13 d’agost). Entre les nits del 26 de juny al 26 de juliol es faran treballs de neteja dels túnels de les dues rondes en horari nocturn.

A banda, es realitzarà la pavimentació de l’avinguda Meridiana, entre Rio de Janeiro i Fabra i Puig o de la Gran Via entre Plaça Tetuan i Marina i Mèxic i Plaça Espanya.

Afectacions al servei de Rodalies

Entre el 23 de juliol i el 19 de novembre es duran a terme els treballs corresponents a la segona fase de les obres de l'estació de rodalies de Sabadell Centre. Aquestes actuacions obliguen al seu tancament durant aquest període de temps.

Per a facilitar la mobilitat dels viatgers afectats, Renfe habilitarà un servei alternatiu de bus-llançadora dividit en dos períodes en la que es tindrà en compte l'afluència en un dia en hora punta i el descens que es produeix en període de vacances.

 • 23 de juliol – 11 de setembre: Sabadell Centre-Sabadell Sud.
 • 12 de setembre – 19 de novembre: Servei llançadora Sabadell Nord - Sabadell Centre i un altre Sabadell Sud – Sabadell Centre

A més durant tot el període d'afectació, Renfe i FGC han establert un acord pel qual els títols de transport de Renfe, seran vàlids per accedir als serveis de FGC a les estacions ubicades a Sabadell i les relacions amb Barcelona.

Afectacions al metro

Aquest estiu es faràn talls a les línies del metro L3 i L1 per obres de millora.

 • A la L3 les estacions entre Vall d'Hebron i Canyelles quedaran sense servei des del dissabte 29 de juliol i fins al dilluns 14 d’agost, tots dos inclosos.
 • D'altra banda, a la mateixa línia L3, les estacions entre Lesseps i Vall d'Hebron quedaran sense servei des del dimarts 22 d'agost i fins al diumenge 3 de setembre, tots dos inclosos.
 • A la línia L1, les estacions entre Torras i Bages i Fondo quedaran sense servei des del dilluns 31 de juliol i fins al dijous 31 d'agost, tots dos inclosos.

Un bus especial farà el recorregut entre les estacions afectades amb el mateix horari del metro.

 

Afectacions als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Es realitzen obres de millora en vies, catenàries, enclavaments, comunicacions, edificis, subestacions, infraestructures i estabilització.