Baner Mobile World Congress
  • Imprimeix

Empreses i projectes catalans al MWC 2018

Hi haurà 102 empreses catalanes amb estand aquest 2018

Per segon any consecutiu, el número d’empreses catalanes que participaran amb estand propi al Mobile World Congress superarà el centenar. Aquest any són 102 les empreses catalanes presents en la trobada mundial de mobilitat, que se celebrarà entre el 26 de febrer i l’1 de març a Fira de Barcelona – Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat.

D’aquestes 102 empreses, 73 participaran mitjançant els espais cedits per la Generalitat. Es distribuiran de la següent manera:

  • L’Estand Catalonia ubicat a la part central del Congrés on hi haurà 46 empreses catalanes.
  • L’Estand Catalonia ubicat a l’App Planet (la zona dedicada als desenvolupadors d’aplicacions mòbils), on hi haurà 16 empreses catalanes.
  • L’Estand Catalonia Drones ubicat a la zona dedicada a les entitats d’aquest sector que acollirà 12 empreses.

L’objectiu és que aquestes empreses, que majoritàriament són petites i mitjanes, facin contactes, guanyin visibilitat i reforcin la seva marca per trobar nous inversors, socis o clients.

A banda d’empreses, també hi ha 4 centres tecnològics catalans acreditats amb el segell TECNIO d’ACCIÓ:

  • Eurecat –present a l’Estand Catalonia i al Catalonia Drones-,
  • Centre de Visió per Computador (CVC),
  • Fundació i2CAT
  • Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC).

73 hi participaran a través dels espais habilitats per la Generalitat de Catalunya.

Creix l’aposta pel sector dels smart drons

La Generalitat torna a apostar pel sector dels drons amb un estand de 65 metres quadrats que acollirà 12 empreses catalanes, tres més que l’any 2017. Com a l’edició anterior, l’estand estarà situat a la Drone Zone, l’espai que acull algunes de les empreses més innovadores de l’àmbit. Els drons són aparells aeris no tripulats. Tenen moltes aplicacions però normalment es fan servir per tasques repetitives, de transport o en entorns perillosos. Es preveu que el mercat superi els 8.000 milions d'euros a tot el món en els propers tres anys.

Trobar socis internacionals

Un any més ACCIÓ organitza el Brokerage Event. Consisteix en l’organització d’entrevistes de 20 minuts entre empreses o centres tecnològics catalans amb altres empreses o entitats de tot el món que assisteixen al congrés.

L’objectiu és facilitar que les empreses catalanes accedeixin a contactes internacionals, trobin possibles socis per desenvolupar projectes innovadors i arribin a acords de cooperació internacional. Per primera vegada, també hi participaran 15 grans empreses (com L’Oréal, Mastercard, Seat, Zobele, KLM o la BBC) que no exposaran els seus productes, sinó que hi assistiran per conèixer socis que els ofereixin la tecnologia que necessiten per dur a terme els seus projectes i donar resposta als seus reptes.

Es preveu que hi participin més de 400 empreses d’uns 40 països, un 30% de les quals seran catalanes.

Ampliar l’impacte més enllà de les TIC

150 directius d’empreses catalanes que no formen part del sector de les noves tecnologies podran identificar les oportunitats que les tecnologies mòbils poden aportar als seus negocis.

Són empreses de sectors molts diversos –alimentació, moda, cosmètica, mobiliari...–, que visitaran el Congrés per conèixer de primera mà les tecnologies que presenten els expositors internacionals i que poden adoptar per ser més competitives.