Baner Mobile World Congress
  • Imprimeix

Empreses i projectes catalans al MWC 2017

Més d'un centenar d'empreses catalanes al Mobile

Un total de 105 empreses catalanes -17 més que l'any passat- participaran amb estand al Mobile World Congress, 68 de les quals hi tindran presència a través dels diversos espais que ha habilitat un any més el Govern català. És la xifra més elevada de la història del Congrés. 

En concret, la Generalitat –a través d’ACCIÓ i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital- disposarà de tres espais al Mobile World Congress. Els habituals Estand Catalonia i App Planet i un de nou dedicat exclusivament als drons (Catalonia Drones). Seran més de 1.000 m2 per donar visibilitat al teixit empresarial català perquè presenti les seves novetats tecnològiques, conegui socis potencials, faci contactes i obri nous mercats.
  • Estand Catalonia (800m2): 44 empreses
  • App Planet (200m2): 16 empreses
  • Catalonia Drones (60 m2): 9 empreses

D’entre aquestes 68 organitzacions catalanes que participaran al MWC, a banda d’empreses, també hi ha 5 centres tecnològics catalans acreditats amb el segell TECNIO d’ACCIÓ: Eurecat –present a l’Estand Catalonia i al Catalonia Drones-, el Centre de Visió per Computador (CVC), la Fundació i2CAT, el Grup de Transductors Químics (CTQ) i el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC).

Aposta per un sector amb futur: drons

La inclusió per primera vegada d’un estand de la Generalitat amb 9 empreses catalanes de l’àmbit dels drons i de les solucions smart amb drons al MWC respon a la ferma aposta del Govern, dins de la seva estratègia SmartCAT, per un sector amb futur a Catalunya que es dinamitza i s’impulsa durant la resta de l’any des de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital amb el grup de treball Catalonia Smart Drones,  format 38 empreses i 18 entitats.
El sector dels smart drons a escala internacional es troba en contínua evolució i creixement, una oportunitat que Catalunya, que parteix d’un bon posicionament, ha d’aprofitar per esdevenir líder en l’especialització de serveis de valor afegit.

App Planet

16 empreses i centres tecnològics catalans s’ubiquen a l’espai de la Generalitat de Catalunya a l’App Planet, l’àrea del MWC destinada al desenvolupament d’aplicacions per a la telefonia mòbil i les telecomunicacions.

Per a emprenedors “4 Years From Now (4YFN)”

Adreçat a start-ups, incubadores i inversors, el "4 Years From Now" (4YFN) arriba enguany a la quarta edició consolidat com un esdeveniment de referència d’aquest sector a nivell internacional. Amb la voluntat d’acompanyar les empreses emergents catalanes perquè trobin socis i inversors, així com donar a conèixer les tendències més disruptives que es duen a terme des de Catalunya, la Generalitat serà present al congrés amb un estand d’ACCIÓ de 160m2 -que acollirà 20 start-ups catalanes- i dos espais de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), on participaran 15 start-ups sota la marca d'internacionalització de les empreses creatives i culturals catalanes, Catalan Arts. El 4YFN tindrà lloc paral·lelament al MWC al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc entre el 27 de febrer i l’1 de març.

Ampliar l’impacte del MWC

Amb l’objectiu d’intensificar l’impacte del Mobile World Congress a tots els sectors de l’economia catalana, aquest any s’impulsa una iniciativa que permetrà que 100 empreses catalanes que no són del sector de les TIC identifiquin i aprofitin les oportunitats que les tecnologies mòbils poden aportar als seus negocis. 
Aquest grup d’empreses –que són del sector de l’alimentació, el disseny, l’hàbitat, la formació, l’energia, la cultura, l’esport o l’hostaleria, entre d’altres-, participarà abans del congrés en tallers temàtics amb experts dels àmbits del big data, el retail o experiència del consumidor i la indústria 4.0. Durant el MWC, el grup visitarà una selecció d’empreses punteres expositores al congrés per conèixer de primera mà les solucions tecnològiques que poden aplicar als seus negocis. I, a més, participaran al "Brokerage Event" organitzat per ACCIÓ: reunions de networking amb companyies del sector de les TIC de tot el món que participin al Mobile World Congress.
A banda, ACCIÓ rebrà 21 delegacions comercials de tot el món interessades a conèixer les oportunitats que presenta el sector TIC català. S’han organitzat visites d’organitzacions, empreses i delegacions d’administracions públiques de països com la Xina, els Estats Units, Canadà o França.