Temporada de bolets
  • Imprimeix

Mites sobre els bolets

Els bolets són fongs esporàdics i, a vegades, imprevisibles. Com tots els aliments que no obeeixen les regles certes de les collites han inspirat certs mites entorn de la seva troballa, recol·lecció i classificació que han passat d’avis a fills. Molts d’aquests mites, però, són falsos i poden induir a errors greus. 

Tots els bolets verinosos tenen colors llampants

El bolet més tòxic que tenim, l'amanita phalloides o farinot, té un aspecte molt semblant a un bolet comestible. S’han de collir i consumir només els bolets sobre els quals no hi hagi cap mena de dubte.

amanita

Farinot, pentinella borda. Amanita phalloides

La prova de l’all

Hi ha qui creu que la prova de l’all és infal·lible: si poses all, una patata o una cullera de plata en el cistell i es tornen negres és que els bolets són tòxics. Aquesta és una antiga creença que no té cap fonament científic i no es certa. 

És fàcil distingir els bolets comestibles

No hi ha regles generals per distingir amb seguretat els bolets tòxics. Consumeix només els bolets que hagis identificat sense cap mena de dubte.