• Imprimeix

Cercador d'organismes

Responsable: Sra. Mireia Plana i Franch
Càrrec: sub-directora general de Memòria Democràtica
Adreça
Carrer de Rivadeneyra, 6
Població
08002 Barcelona
Telèfon
938 876 200 (centraleta) / 93 634 74 30 / 93 634 74 31
Fax
93 634 74 93
Accessibilitat
Edifici accessible
Contacte
Adreça web
a) Promoure la relació amb institucions memorialistes d'arreu del món, com també amb entitats culturals.
b) Organitzar cursos, seminaris, conferències, jornades, exposicions i actes de comunicació en general, relacionats amb la recuperació de la memòria democràtica.
c) Facilitar la coordinació de les actuacions en matèria de persones desaparegudes i del cens corresponent, com també de les fosses comunes de la Guerra Civil i la postguerra.
d) Impulsar i coordinar l'establiment de criteris de localització, senyalització i conservació in situ de llocs emblemàtics de la Guerra Civil, la repressió franquista, la lluita antifranquista i la transició democràtica.
e) Promoure i gestionar els ajuts públics a entitats que desenvolupin projectes destinats a la recuperació de la memòria democràtica.
f) Coordinar l'elaboració de convenis de col·laboració amb entitats i institucions per a l'articulació de projectes transversals de memòria democràtica.
g) Facilitar la vehiculació de la relació i coordinació de la Generalitat amb el Memorial Democràtic, amb el Consorci del Museu Memorial de l'Exili (MUME) i amb el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE).
h) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada.

De la Direcció General de Memòria Democràtica en depèn el Comitè Tècnic per a la Recuperació i la Identificació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura Franquista.