subcap_img_009
  • Imprimeix

Premi Ramon Margalef d'Ecologia

És un dels científics més productius del mon dels que treballen en el canvi climàtic

09/11/2016 10:11
El president lliura el Premi Ramon Margalef a Josep Peñuelas

El president lliura el Premi Ramon Margalef a Josep Peñuelas

L’ecòleg català Josep Peñuelas ha rebut el Premi Ramon Margalef d’Ecologia de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha subratllat el seu “compromís amb la sostenibilitat del planeta i, per tant, amb la conservació de la natura a casa nostra”, així com “el seu compromís amb Catalunya”. L’ecòleg és el primer català i el tercer europeu distingit amb el premi.

Josep Peñuelas és un científic compromès amb l’alta recerca, però també amb la seva divulgació a la societat i la transferència dels resultats científics a la presa de decisions. També és el tercer científic més productiu dels que treballen sobre el canvi climàtic a tot el món.

Les raons del jurat

El jurat va decidir distingir Josep Peñuelas en aquesta dotzena edició del guardó en considerar-lo un dels millors investigadors del món, i dels més citats, en el camps de l’ecologia i del medi ambient. El doctor Josep Peñuelas és professor d’investigació del Centre Superior d’Investigacions Científiques al CREAF, on dirigeix el grup d’Ecologia Global. Actualment treballa en diferents camps d’estudi: des de l’ecofisiologia vegetal, a sensors remots, canvi global, canvi climàtic, contaminació atmosfèrica, emissions biogèniques de compostos orgànics volàtils o funcionament i estructura dels ecosistemes vegetals terrestres.

La Generalitat va crear el Premi Ramon Margalef d’Ecologia l’any 2004 per reconèixer aquelles persones d’arreu del món que s’han distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica. El guardó honora la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), que va dur a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en el camp de l'ecologia moderna, fins al punt de ser-ne considerat un dels màxims exponents mundials.

En edicions anteriors, han estat premiats els científics Paul Dayton, John Lawton, Harold Mooney, Daniel Pauly, Paul Ehrlich, Simon Levin, Juan Carlos Castilla, Daniel Simberloff, Sallie Chisholm, David Tilman i, l’any passat, Robert E. Ricklefs.

El guardó honora la memòria del professor Ramon Margalef, considerat un dels màxims exponents de l’ecologia a escala mundial

Més informació