subcap_img_009
  • Imprimeix

2007. Harold A. Mooney

L'investigador nord-americà Harold A. Mooney ha estat guardonat amb el Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2007

El president va fer entrega del Premi el passat 26 d'octubre al Palau de la Generalitat

El Consell de Direcció del Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2007 va decidir atorgar aquest guardó a l'investigador nord-americà Harold A. Mooney. El guardonat és considerat un dels pioners en l'ecologia fisiològica vegetal i ha centrat els seus treballs en l'estudi i l'avaluació de fenòmens que esdevenen canvis globals, com les invasions ecològiques, les pèrdues de la diversitat i la degradació dels ecosistemes.

La seva trajectòria ha fet que destaqués en tasques d'assessorament a nivell polític sobre els problemes mediambientals relacionats amb el canvi climàtic.

El treball de Mooney consisteix en mesurar les adaptacions de les plantes individuals, en mesurar els processos d'ecosistemes i en demostrar com els disturbis ecològics humans modifiquen el funcionament de la Terra en la seva totalitat.

L'investigador nord-americà ha demostrat que diverses espècies de plantes desenvolupen les mateixes característiques fisiològiques en resposta als mateixos ambients locals.

Arran de les seves investigacions, ara, les universitats d'arreu del món estan creant departaments globals sobre la investigació ecològica. Mooney ha publicat nombrosos llibres científics i articles, per tal de divulgar i suscitar interès entre la societat sobre les qüestions científiques.

Mooney fotografia