subcap_img_009
  • Imprimeix

2010. Simon A. Levin

El jurat premia per unanimitat l'ecòleg nord-americà Simon A. Levin

Levin

La Generalitat de Catalunya va lliurar el VI Premi Ramon Margalef d'Ecologia a l'ecòleg nord-americà Simon A. Levin, destacat biòleg matemàtic i especialista en l'ús de models matemàtics i estudis empírics per a la comprensió de patrons macroscòpics d'ecosistemes i de diversitats biològiques.

El jurat del Premi, del qual formen part destacats professors i investigadors científics, ha decidit per unanimitat atorgar aquesta distinció a Levin "per les seves contribucions fonamentals a l'ecologia teòrica, particularment en relació amb la importància de l'heterogeneïtat espacio-temporal, i pel seu treball innovador sobre la integració de diferents escales per a la comprensió dels processos ecològics. A més, el doctor Levin ha aplicat aproximacions científiques a la conservació de la biodiversitat i ha format un gran nombre de doctorands que han esdevingut investigadors de prestigi".

El Premi Ramon Margalef va ser creat per la Generalitat de Catalunya l'any 2004 per honorar la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), que va dur a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en el camp de l'ecologia moderna, fins al punt de ser-ne considerat un dels màxims exponents mundials.

Aquest guardó està dotat amb un premi econòmic i la reproducció d'una Picarola margalefii, en memòria del doctor Margalef, i té com a objectiu el reconeixement d'aquelles persones d'arreu del món que s'hagin distingit en el camp d'ecologia. En edicions anteriors, han estat premiats els científics Paul Dayton; John Lawton; Harold Mooney; Daniel Pauly i Paul R. Ehrlich.

Enguany han concorregut 22 candidatures d'arreu del món a aquest Premi.

Per les seves contribucions fonamentals a l'ecologia teòrica