subcap_img_009
  • Imprimeix

2012. Daniel Simberloff

El biòleg nord-americà Daniel Simberloff guanya el Premi Ramon Margalef 2012

Simberloff

El Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2012 s'ha concedit al biòleg i professor nord-americà Daniel Simberloff, qui ha recollit personalment la distinció al Palau de la Generalitat. El jurat del premi ha valorat les seves "contribucions a l'observació i anàlisi teòrica de l'estructura i dinàmica de les comunitats ecològiques i per l'aplicació d'aquests estudis a la biologia de la conservació".

Daniel Simberloff (Wilson Borough, Pennsilvània, 1942) és doctor en Biologia per la Universitat de Harvard (1968) i va treballar amb Edward O. Wilson en l'avaluació de la teoria de biogeografia de les illes. Ecòleg iconoclasta, és considerat un dels científics més importants en l'estudi d'espècies invasores i el seu impacte en la pèrdua de diversitat. La seva feina ha ajudat a comprendre el món en què vivim i de quina manera en podem tenir cura.

El Premi Ramon Margalef d'Ecologia el va crear l'any 2004 la Generalitat de Catalunya per reconèixer aquelles persones d'arreu del món que s'han distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica. El guardó honora la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), que va dur a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en el camp de l'ecologia moderna, fins al punt de ser-ne considerat un dels màxims exponents mundials.

Simberloff és considerat un dels científics més importants en l'estudi d'espècies invasores i el seu impacte en la pèrdua de diversitat