• Imprimeix

Sobre gencat

En aquest espai trobareu informació sobre l'accés al web gencat, la seva història des del 1995 fins l'actualitat, amb els canvis de disseny i de continguts. També us podreu assabentar dels responsables dels continguts del web, l'equip editorial. Alhora, trobareu un apartat dedicat als premis i mencions que ha rebut el web en els darrers anys, i un accés als diferents webs de la Generalitat de Catalunya.

gencat

És el web oficial de la Generalitat de Catalunya, el punt de referència per a la gent de Catalunya i d'arreu del món que vol informar-se sobre els organismes, les actuacions i els serveis de la Generalitat.

A més, permet localitzar ràpidament informació pràctica de viure i conèixer millor el país des de l'àmbit polític, social i cultural.

Si voleu fer-nos arribar els vostres suggeriments o queixes i ajudar-nos a millorar el web, us convidem a fer servir la bústia de contacte. Gràcies per la vostra col·laboració.

Una mica d'història

4 de setembre de 1995
Neix gencat. Emergien a la xarxa espanyola els primers llocs web.

11 de setembre de 2002
Primera renovació gràfica del web de gencat, la pàgina d'inici i les principals seccions, així com els webs dels departaments.

Octubre 2005
Impuls cap a un nou disseny, acompanyat d'una reorientació vers la web 2.0. L'accent es posa en l'organització temàtica i lògica (no només administrativa) del contingut, l'accessibilitat, la interactivitat i la participació dels usuaris, la sindicació de continguts, els serveis per a diferents dispositius (mòbils, etc.), el multimèdia...

Setembre 2014
Quarta renovació del web tant pel que fa a l'organització de la informació com al disseny gràfic. L'aposta de gencat és cap a la mobilitat, amb un web amb disseny adaptatiu (responsive). La informació i els serveis es mostren a la ciutadania independentment del dispositiu que utilitzin, ja sigui un ordinador, una tauleta o un mòbil.

Equip editorial de gencat

L'equip editorial del web gencat.cat està ubicat a la Direcció General d'Atenció Ciutadana, al Departament de la Presidència. Aquest equip és responsable de la gestió dels continguts corporatius del portal gencat, del manteniment de les seccions transversals (Temes, Tràmits, Generalitat, Actualitat i Contacte) així com de les eines (cercadors, directoris, etc.) i webs especials temàtics creats per motius d'actualitat.

Cada departament del Govern, organisme, empresa pública o consorci que produeix continguts per al portal és responsable de l'exactitud i vigència de les seves pròpies informacions. La Generalitat de Catalunya no és responsable de la veracitat de la informació provinent d'altres persones físiques o jurídiques que consti al lloc web o de la que consti en altres llocs web als quals remeti mitjançant enllaços.

Data d'actualització:  23.06.2014