• Imprimeix

Sobre gencat

En aquest espai trobareu informació sobre l'accés al web gencat, la seva història des del 1995 fins l'actualitat, amb els canvis de disseny i de continguts. També us podreu assabentar dels responsables dels continguts del web, l'equip editorial. Alhora, trobareu un apartat dedicat als premis i mencions que ha rebut el web en els darrers anys, i un accés als diferents webs de la Generalitat de Catalunya.

gencat

És el web oficial de la Generalitat de Catalunya, el punt de referència per a la gent de Catalunya i d'arreu del món que vol informar-se sobre els organismes, les actuacions i els serveis de la Generalitat.

A més, permet localitzar ràpidament informació pràctica de viure i conèixer millor el país des de l'àmbit polític, social i cultural.

Si voleu fer-nos arribar els vostres suggeriments o queixes i ajudar-nos a millorar el web, us convidem a fer servir la bústia de contacte. Gràcies per la vostra col·laboració.

Bústia de contacte

Per fer arribar els suggeriments o queixes.

Una mica d'història

4 de setembre de 1995
Neix gencat. Emergien a la xarxa espanyola els primers llocs web.

11 de setembre de 2002
Primera renovació gràfica del web de gencat, la pàgina d'inici i les principals seccions, així com els webs dels departaments.

Octubre 2005
Impuls cap a un nou disseny, acompanyat d'una reorientació vers la web 2.0. L'accent es posa en l'organització temàtica i lògica (no només administrativa) del contingut, l'accessibilitat, la interactivitat i la participació dels usuaris, la sindicació de continguts, els serveis per a diferents dispositius (mòbils, etc.), el multimèdia...

Setembre 2014
Quarta renovació del web tant pel que fa a l'organització de la informació com al disseny gràfic. L'aposta de gencat és cap a la mobilitat, amb un web amb disseny adaptatiu (responsive). La informació i els serveis es mostren a la ciutadania independentment del dispositiu que utilitzin, ja sigui un ordinador, una tauleta o un mòbil.

Equip editorial de gencat

L'equip editorial del web gencat.cat està ubicat a la Direcció General d'Atenció Ciutadana, al Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda. Aquest equip és responsable de la gestió dels continguts corporatius del portal gencat, del manteniment de les seccions transversals (Temes, Seu electrònica, Tràmits, Generalitat, Actualitat i Contacte) així com de les eines (cercadors, directoris, etc.) i webs especials temàtics creats per motius d'actualitat.

Cada departament del Govern, organisme, empresa pública o consorci que produeix continguts per al portal és responsable de l'exactitud i vigència de les seves pròpies informacions. La Generalitat de Catalunya no és responsable de la veracitat de la informació provinent d'altres persones físiques o jurídiques que consti al lloc web o de la que consti en altres llocs web als quals remeti mitjançant enllaços.

Data d'actualització:  28.06.2018