Vull comprar un cotxe
Vull comprar un cotxe
 • Imprimeix

Què cal fer si vull comprar un cotxe

Característiques en les que convé fixar-se abans d'escollir un vehicle.

Aspectes que hem de tenir en compte abans de comprar

La primera decisió és valorar si voleu apostar per un vehicle nou o per un de segona mà. Un cotxe d'ocasió és més barat que un de nou, però el preu no és l'únic element en què fixar-vos quan vulgueu comprar-lo.
Compteu també amb altres despeses paral·leles com el combustible, el cost de l'impost de circulació que varia, entre d'altres factors, pel nivell d'emissions de CO2, i les despeses de revisions i de manteniment. Totes aquestes variables modifiquen la despesa total.
Tant si trieu un vehicle de segona mà com si en compreu un de nou hi ha tot un seguit de consideracions que no s'han d'oblidar per evitar que us enganyin.

Recomanacions

Vehicles nous

 1. Compareu preus entre concessionaris, ja que el preu pot variar força d'un a l'altre.
 2. Tingueu en compte les diferents opcions que teniu al mercat ajustant-vos al vostre pressupost. Estudieu les prestacions que us ofereixen diverses marques i models.

Vehicles de segona mà

 1. Verifiqueu que el vehicle hagi passat amb èxit les revisions d'ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles).
 2. Reviseu que el vehicle no té cops i que no ha tingut cap accident greu.
 3. Segons els experts el millor moment per adquirir-lo és quan té una antiguitat de dos a cinc anys des de la primera matriculació, ja que és quan conserva les òptimes prestacions mecàniques.
 4. Recordeu que si la transacció es realitza entre particulars el venedor només té la obligació de respondre dels vicis ocults del vehicle. Si coneixeu algun mecànic de confiança porteu-lo perquè li faci un cop d'ull.

Tipus de vehicles

En funció de les vostres necessitats i del vostre pressupost haureu d'escollir un o altre tipus d'automòbil.

 • Vehicle nou: sense estrenar ni comercialitzar.
 • Vehicle de gerència o de demostració: compten amb pocs quilòmetres. Normalment l'han emprat els treballadors del concessionari per provar-los o alguns clients com a vehicle de cortesia o substitució.
 • Vehicle de quilòmetre zero: no té cap quilomètre o té poc rodatge. El concessionari ha matriculat aquest vehicle per assolir el nivell de vendes que ha pactat amb la marca fabricant. Aquest tipus de vehicles permeten que el comprador adquireixi un vehicle amb bones prestacions a un preu inferior al del mercat, ja que es considera un vehicle de segona mà.
 • Vehicle de segona mà: un vehicle que ja ha tingut un altre propietari o titular.


L'ús que fareu del vehicle determina també la elecció d'un tipus de combustible. Considereu també l'opció d'un vehicle elèctric, que no produeix emissions contaminants i és més silenciós que un vehicle de combustió.

Data d'actualització:  21.01.2011