Vull identificar-me digitalment
Vull fer servir certificat digital
  • Imprimeix

L'idCAT: certificat digital per a la ciutadania

L'idCAT garanteix la identitat dels ciutadans i ciutadanes, i els permet relacionar-se amb les administracions públiques d’una manera segura.

L'idCAT és un certificat digital adreçat a tots els ciutadans i ciutadanes que hagin de fer tràmits amb l’administració pública. Permet mantenir relacions telemàtiques segures amb les administracions locals, autonòmiques i/o estatals.
El Consorci d’Administració Oberta de Catalunya emet l’idCAT a través de les seves més de 200 Entitats de Registre idCAT (ens que col·laboren en l’emissió del certificat) repartides pel territori.

Com obtenir-lo?

Hi ha dues vies:

  1. A través del web de l'idCAT: Un cop introduïdes les dades necessàries per obtenir el certificat digital al formulari de sol·licitud, l’aplicació us informarà de les diferents Entitats de Registre idCAT (ER idCAT), oficines on haureu de personar-vos amb el document acreditatiu d’identitat.
    Disposeu de 90 dies després d'emplenar la sol·licitud per realitzar la validació de la identitat. A les Entitats de Registre idCAT, validaran la vostra sol·licitud. 
  2. Dirigint-vos a qualsevol de les Entitats de Registre idCAT: on emetran el vostre certificat idCAT sense haver fet la sol·licitud prèviament. 

En tots dos casos, segons l’Entitat de Registre idCAT a la que us dirigiu, us lliuraran el certificat en programari o en memòria USB:

  • Programari: Descarregareu el certificat al vostre ordinador a través del web www.idcat.cat.
  • Memòria USB: us lliuraran una memòria USB que conté el certificat ja descarregat.
Data d'actualització:  11.07.2017