Adopto i/o acullo un infant
Adopto i/o acullo un infant
  • Imprimeix

Servei d'atenció postadoptiva

En què consisteix, qui i com es pot sol·licitar

En què consisteix?

El servei d'atenció postadoptiva és un servei públic i gratuït que ofereix atenció personalitzada. El formen un equip multidisciplinari de professionals en psicologia, pedagogia i treball social amb experiència en l'àmbit de l'adopció. Es posa una atenció especial en les crisis que puguin aparèixer dins el marc de l'adopció, i es proporcionen eines, pautes i suport per afavorir el creixement i el benestar d'aquestes famílies.
Aquest servei ofereix:

  • Un espai de consulta i orientació davant el plantejament de dubtes i dificultats sorgits tant en l’àmbit individual com familiar.
  • Grups de reflexió i debat per a pares i mares on tractar temes relacionats amb el procés posterior a l’adopció, per potenciar l’intercanvi d’experiències i l’ajuda mútua entre famílies adoptives.
  • Xerrades formatives i jornades de reflexió sobre la realitat de l’adopció.
  • Assessorament a escoles i a professionals que estan en contacte amb famílies adoptives (centres de salut mental, d’atenció precoç, etc.).

Les famílies adoptives poden consultar i rebre per correu electrònic informació de totes les activitats que s'organitzen des de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA) sobre aquesta qüestió.

Qui ho pot sol·licitar?

El servei s'adreça a totes aquelles famílies adoptives o persones adoptades que ho requereixin.
També s’ofereix assessorament als professionals del món de la infància que estan en contacte amb els infants adoptats.

Com es pot sol·licitar?

Es pot obtenir més informació d'aquest servei i concertar una cita trucant al número de telèfon 934 831 824.
Data d'actualització:  08.02.2013