Vull accedir a La Meva Salut
La Meva Salut
 • Imprimeix

Vull accedir a La Meva Salut

Infografia sobre La Meva Salut

La Meva Salut és un espai digital, personal i intransferible, que us permet accedir a la vostra informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics, d'una forma segura i confidencial. Sense necessitat d'haver de guardar informes i documents a casa, podeu tenir accés a les vostres dades sanitàries des de qualsevol lloc i en qualsevol dispositiu.

Aquest espai està en fase d'evolució. Els centres que formen part del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) hi van incorporant serveis i informació de forma progressiva. Per això, pot passar que no hi trobeu totes les dades del vostre historial clínic perquè es van incorporant a mesura que són facilitades pels centres.

La Meva Salut està disponible en català, castellà i occità-aranès.

 

A partir del 15 d'octubre de 2018 s'avança l'edat d'accés als 16 anys i es permet l'accés a les dades dels menors de 16 anys per a les mares, pares i responsables legals.

Quina informació conté

Aquest web inclou la informació que s’ha generat durant l’atenció sanitària de cada persona prestada en algun dels centres assistencials públics: centres d'atenció primària, hospitals, laboratoris, centres de diagnòstic per la imatge. Aquestes són les dades contingudes a la història clínica compartida a Catalunya.

 • Dades personals: Les vostres dades i les del vostre equip d’atenció primària (EAP). L'equip d'atenció primària és el conjunt de professionals sanitaris i no sanitaris que presta serveis a la població d'una àrea geogràfica delimitada. Està format per metges de família, especialistes en pediatria i odontologia, professionals d'infermeria, treballadors socials i, com a suport, professionals del servei d'atenció al ciutadà.
 • Informació clínica: Els informes clínics (d'alta d'ingrés hospitalari, d'urgències, de metges especialistes, etc.), en forma de fitxers descarregables; els diagnòstics, i les dosis de les vacunes rebudes. 
 • Medicació: El tractament que el metge o metgessa us ha prescrit i la disponibilitat de les properes dispensacions. Es pot descarregar i imprimir el Pla de medicació. La informació dels medicaments que us han prescrit es pot consultar en català, espanyol, xinès, àrab, anglès, francès o portuguès.
 • Voluntats i donacions: Des d'aquest pestanya, us podeu fer donants d'òrgans i teixits i descarregar-vos el carnet de donant identificatiu. Es tracta d’un carnet que serveix per expressar la voluntat de donar òrgans o teixits en el moment de la mort, que no compromet la persona, i que es pot eliminar en qualsevol moment si, per la raó que sigui, hi ha un canvi d'opinió. Aquest espai també conté el document de voluntats anticipades, si el teniu registrat.  
 • Tràmits i serveis: Accés a les adreces d’internet des d’on podeu fer tràmits. 
 • Els meus controls: Serveis electrònics per controlar-vos la salut. 
 • Agenda: Una agenda personal que incorpora les visites i proves pendents programades en l’atenció primària de salut i les cites pendents per a visites externes i proves diagnòstiques dels centres hospitalaris catalans. Des de la pestanya Temps d'espera es pot consultar quan està previst que es practiquin les intervencions quirúrgiques: pròtesi de genoll, pròtesi de maluc, cataractes, cirurgia valvular, cirurgia cardíaca o qualsevol dels 22 procediments oncològics amb temps d'espera garantit. 
 • eConsulta: Espai virtual per poder fer consultes als professionals sanitaris amb la possibilitat d'afegir-hi fitxers annexos, documents o imatges. El professional us respondrà en un termini màxim de 48 hores en dies laborables i rebreu una notificació quan ho faci. Actualment, aquest servei està en fase de desplegament i a la majoria dels centres d’atenció primària ja hi ha professionals que l’ofereixen.
 • Comunitats: Primer espai virtual de salut comunitària, amb un projecte pilot conjunt amb l’ICO (Institut Català d'Oncologia) on pacients de càncer de mama fan les sessions de psicooncologia de forma virtual. 

Tota aquesta informació personal està disponible a La Meva Salut de forma segura i confidencial i permet a la ciutadania participar i corresponsabilitzar-se en la prevenció i cura de la pròpia salut.

Requisits per accedir-hi

 • Cal tenir 16 anys o més (s'avança l'edat de 18 a 16 a partir del 15 d'octubre de 2018).
 • Tenir targeta sanitària individual (TSI).
 • Tenir un telèfon mòbil per rebre SMS.
 • Disposar d’una adreça de correu electrònic.
 • Disposar d'un certificat digital o bé sol·licitar presencialment al CAP una contrasenya, per tal de garantir la identificació personal unívoca de la seva identitat.

 

A partir del 15 d'octubre de 2018 es permet l'accés a les dades de salut dels menors de 16 anys per a mares, pares i responsables legals. Cal demanar-ho al CAP o als hospitals acreditats.

Accés amb contrasenya

Si no disposeu de certificat digital, cal que obtingueu presencialment una contrasenya.

 

Obtenir presencialment la contrasenya

 1. Adreceu-vos al centre d’atenció primària (CAP) que us correspongui amb la vostra targeta sanitària individual (TSI) i el DNI o document identificatiu.
 2. Signeu la sol·licitud d’accés o consentiment que us lliuraran al CAP per poder generar les vostres dades d’autoregistre.
 3. Guardeu el codi d’usuari que us donaran i que correspondrà al vostre DNI o document acreditatiu. 

Completar el registre

 1. Rebreu un correu electrònic a l’adreça que heu facilitat al CAP amb un enllaç que us permetrà accedir a la pantalla d’autoregistre. Teniu 4 dies per registrar-vos; si no ho feu, haureu de començar de nou els tràmits al CAP o podeu trucar al 061 CatSalut Respon.
 2. Introduïu el codi d’usuari que us van donar al CAP. Creeu la contrasenya de 8 dígits com a mínim.
 3. Introduïu també el codi PIN que haureu rebut per SMS al telèfon mòbil.
 4. Finalment, introduïu la pregunta i la resposta de seguretat, per poder recuperar la contrasenya si en algun moment l’oblideu.

Com accedir-hi?

 1. Entreu a l’adreça web lamevasalut.gencat.cat
 2. Escriviu el codi d’identificació personal (CIP) de la targeta sanitària (codi de lletres i números que apareixen a la targeta sense espais en blanc)
 3. Escriviu el codi d’usuari (DNI o NIE)
 4. Escriviu la contrasenya
   

Accés amb certificat digital

ambé podreu accedir a La Meva Salut si disposeu de certificat digital.

El certificat digital és un document electrònic que garanteix la identitat de la persona que està consultant les dades, de manera que hi pugui accedir amb seguretat i confidencialitat.

La Meva Salut admet els certificats digitals de totes aquelles entitats de certificació que estiguin classificades pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya com a vàlides per identificar els ciutadans i empreses davant de les administracions públiques catalanes.

La primera vegada que accediu a lamevasalut.gencat.cat i, una vegada introduït el certificat digital, el sistema us demanarà introduir-hi el codi d'identificació personal (CIP) de la vostra targeta sanitària individual (TSI).

Si tot és correcte, a continuació apareix una pantalla amb les vostres dades personals, de contacte i l'avís legal. Heu de llegir-lo i prémer "Acceptar" per tal de confirmar que sou realment titular de les dades personals de salut a les quals accedireu.

Un cop heu acceptat l'avís legal, ja podeu accedir a la pantalla d'inici de La Meva Salut.

Accés a La Meva Salut dels fills

Els pares, mares o responsables legals de persones menors de 18 anys poden demanar l’accés a La Meva Salut dels seus fills.

L’accés a La Meva Salut dels fills es manté fins que tenen 18 anys i entre els 16 i els 18 anys necessitareu l’autorització del vostre fill per accedir-hi. Per a les persones de les quals se’n té la responsabilitat legal, l’accés es pot mantenir més enllà d’aquesta edat sempre que el document legal ho indiqui explícitament.

La petició és individual (l’ha de fer personalment el pare, mare o responsable legal amb tota la documentació) i es demana al centre d’atenció primària.

Si ja accediu a La Meva Salut, ja sigui amb certificat digital o amb una contrasenya que vau demanar al CAP, cal tornar-hi anar per lliurar la documentació i sol·licitar l’accés a La Meva Salut dels fills o persones de les quals sigueu responsables legals.

 

Documentació necessària

 • Targeta sanitària individual (TSI).
 • DNI o document acreditatiu.
 • La TSI de la persona de qui sol·liciteu l’accés.
 • El llibre de família o certificat literal de naixement (en el cas dels fills) o la documentació legal original que us acredita com a responsable legal.

Procediment per sol·licitar l'accés a LMS dels menors de 16 anys

 • Presentar la documentació.
 • Signar la sol·licitud d’accés que us lliuraran al CAP que mostra les vostres dades i les de les persones per les quals sol·liciteu l’accés.
 • La propera vegada que accediu a La Meva Salut, a la primer pantalla podreu triar si voleu entrar a LMS personal o a LMS de les persones que us han autoritzat.

Procediment per sol·licitar l'accés a LMS dels menors 16 i 18 anys
Si el vostre fill té entre 16-18 anys, us ha d’autoritzar l’accés i ho pot fer de dues maneres:

 • Presencialment des del CAP (quan demani accés a La Meva Salut).
 • Demanant l’accés a La Meva Salut i entrant-hi i accedint a l’apartat “Tutors autoritzats” on hi trobarà els noms de les persones (pare, mare o responsable legal) que hagin anat al CAP a demanar l’accés.
Captura de pantalla de La Meva Salut
Preguntes freqüents sobre l'accés a la La Meva Salut dels fills

Qui ho pot demanar? Què succeeix amb els pares separats? Quants adults poden accedir-hi? Els fills poden revocar l'accés?...

Accés al tràmit

per sol·licitar l'accés a La Meva Salut per a un fill o per a persones de les quals es té la responsabilitat legal

Data d'actualització:  15.10.2018