Em jubilo
Em jubilo
 • Imprimeix

Tramitació i documentació

Passos que cal seguir i documentació que s’ha d’aportar

Passos a seguir

 1. Recolliu i empleneu el model de sol·licitud de la pensió de jubilació:
  • Per Internet: No és obligatori que presenteu aquest model oficial però és molt recomanable perquè conté instruccions i les dades necessàries per resoldre l’expedient.
   • Formulari de la sol·licitud de jubilació. 
  • Presencialment: Aneu al Centre d’Informació i Atenció de la Seguretat Social (CAISS) que us correspon per domicili. Si no sabeu quin és, podeu informar-vos-en:
   • Per telèfon:  900 16 65 65.
   • Per Internet: accediu a la seva pàgina web.
 2. Envieu la sol·licitud per correu o porteu-la presencialment al vostre Centre d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), juntament amb la documentació necessària.
 3. Una vegada reconegut el vostre dret a rebre la pensió de jubilació, rebreu una carta per correu ordinari.

 

Documentació

 • Document acreditatiu de les persones que figurin a la sol·licitud: DNI, targeta de residència, passaport i documentació acreditativa de la representació legal, si escau.

Les bases de cotització mitjançant:

 1. Certificació de l’última o últimes empreses on heu treballat.
 2. Justificant del pagament de quotes, si sou vosaltres que feu l’ingrés.
 3. Certificat expedit pel Sistema Nacional d'Ocupació o l’organisme competent de la vostra comunitat autònoma, si esteu en l’atur.

Si no disposeu d’aquestes dades, podeu demanar el vostre Informe de Bases de Cotització o trucar al telèfon 901 50 20 50. 
En el cas d’una jubilació parcial, prejubilació o altres tipus de jubilació, cal presentar documentació específica: el contracte a temps parcial del futur jubilat, el contracte de relleu del substitut, targeta de demandant de feina, etc.

Data d'actualització:  20.03.2013