Vull aprendre català
Aprendre català
  • Imprimeix

Recursos lingüístics

Optimot

És un cercador d'informació lingüística en què podeu trobar la solució als vostres dubtes gramaticals, de lèxic, de sintaxi, d'ortografia i de puntuació.
A més, l'Optimot ofereix un servei d'atenció personalitzada que permet fer consultes lingüístiques a un equip de professionals.

Informació relacionada

Termcat

El TERMCAT és un centre de terminologia que garanteix la disponibilitat de la terminologia catalana en tots els sectors de coneixement i d’activitat, mitjançant la creació i la transferència d’eines i de recursos de qualitat. Adreça els seus serveis a institucions públiques i privades, universitats i centres de recerca, associacions i
col·legis professionals, mitjans de comunicació, empreses, organismes, especialistes i professionals lingüístics. 

Informació relacionada

Diccionaris en línia

En aquest web podeu trobar un recull de diversos diccionaris en línia.

Informació relacionada

Literatura catalana

La Generalitat ofereix el projecte Qui és qui, una base de dades d'escriptors en llengua catalana.
Hi podeu cercar llibres, obres dramàtiques i guions de ficció per autor, per títol o per gènere literari.

Informació relacionada

Recursos per a professionals

Cercaterm
És un servei de consultes terminològiques en línia del TERMCAT que resol de manera automatitzada les consultes en català, castellà, francès i anglès sobre els diferents àmbits d'especialitat.

ésAdir.cat, el portal lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)
Portal destinat als professionals dels mitjans de comunicació que integren l’ens, així com a d’altres professionals de la comunicació, de l’ensenyament, als estudiants universitaris i a qualsevol persona interessada en l’ús de la llengua a la ràdio i la televisió.

Sens dubte
És el gestor de consultes lingüístiques i terminològiques de la Universitat de Barcelona (UB). És un servei gratuït.

Servei lingüístic de la UOC
Servei lingüístic que recull criteris de llengua i edició adreçat a tota la comunitat universitària de l'àmbit català, als professionals de la llengua (correctors i traductors) i a tothom qui vulgui millorar les diferents habilitats lingüístiques. L’objectiu d’aquest servei de consulta és respondre els dubtes i les qüestions lingüístiques que es plantegen a l'hora de redactar textos.

Data d'actualització:  19.07.2017