Vull fer-me autònom
Vull fer-me autònom
  • Imprimeix

Passos previs a l'inici de l'activitat

Necessiteu local?

En el cas que vulgueu desenvolupar la vostra activitat en un local o establiment, cal que comproveu prèviament si l'activitat és compatible amb els usos urbanístics determinats en el pla d'usos del municipi on la vulgueu dur a terme.

Un cop heu comprovat que l'activitat s'hi pot dur a terme, cal que sol·liciteu la llicència municipal a l'ajuntament. Si hi heu de realitzar obres, haureu de demanar també a l’ajuntament la llicència d'obres corresponent.

 

Tràmit d’obertura

L’ajuntament del municipi on instal·leu el negoci us ha d’autoritzar a realitzar l’activitat segons la normativa vigent. Per conèixer quina mena de tràmit (comunicat, llicència o autorització) cal demanar per iniciar una nova activitat comercial o crear una nova instal·lació al vostre municipi, cal que us dirigiu a la regidoria d’urbanisme de l’ajuntament.
Feu aquest tràmit abans d’adquirir o llogar el local comercial per tenir la màxima informació sobre els diferents tràmits i costos que suposarà.

Cost aproximat: dependrà del tipus de llicència que es demani per a l’activitat.

Durada: segons el tipus d’activitat que es desenvolupi.

Dirigir-se a: la secció de llicències d’activitat de l’ajuntament on us voleu instal·lar.

Més informació: abans d’adquirir el local on dureu a terme l’activitat, s’ha de comprovar que estigui lliure de càrregues. Per això es pot demanar informació al Registre de la Propietat corresponent.

Informació relacionada

Declaració prèvia d’inici d’activitat i sol·licitud CIF provisional

Podeu demanar el codi d'identificació fiscal (CIF) provisional abans d’iniciar l’activitat efectivament (començar a facturar) o si ja es té previst començar l’activitat es pot demanar el CIF definitiu. En el cas de les persones físiques que es constitueixen en autònoms individuals, el CIF coincideix amb el NIF particular.

Si heu de rebre factures a nom de l’empresa abans de l’inici de l’activitat, heu de sol·licitar l’alta prèvia a l’inici de l’activitat marcant la casella 504 a la declaració censal (model 037), així teniu la possibilitat de deduir les despeses que genera el vostre negoci prèvies a l’inici de l’activitat (emetre factures).

Durada: el mateix dia de presentació de la declaració es fa el lliurament d’una targeta fiscal.

Dirigir-se a: aquest tràmit s’ha de fer presencialment a l'administració d'Hisenda que correspon per domicili. Delegacions i Administracions.

Documentació: formulari normalitzat model 037. Original i còpia del DNI o NIE.

Data d'actualització:  24.11.2015