• Imprimeix

Accés a la informació dels accidents de trànsit lleus

10039 - Accés a la informació dels accidents de trànsit lleus Departament d'Interior web

El 16 de juny del 2014 entra en funcionament l’aplicació desenvolupada per la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, destinada a facilitar l’obtenció telemàtica dels informes dels accidents de trànsit lleus.

Als efectes d’aquest tràmit, són accidents de trànsit lleus aquells que compleixen els dos requisits següents:

  1. Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra (PG-ME) han assistit l’accident de trànsit i n’han fet un informe policial. Aquest informe de la PG-ME substitueix la Declaració Amistosa d’Accident (DAA) que els implicats farien normalment en aquest tipus de fets.
  2. Les conseqüències de l’accident no són greus i no fan necessària la intervenció o tutela judicial (no hi ha fets delictius).

Les persones o entitats implicades o perjudicades que puguin acreditar el dret a disposar d’informació sobre accidents de trànsit lleus que han tingut lloc després del dia 7 d’abril del 2014 poden accedir a la informació de la forma següent:

  • Les entitats asseguradores, les entitats representants d’entitats asseguradores, els col·legis d’advocats i els col·legis de mediadors d’assegurances han de tramitar la sol·licitud obligatòriament per internet.
  • Els  advocats, els gestors administratius i els mediadors d’assegurances que actuïn independentment dels col·legis i les persones físiques involucrades en l’accident poden fer el tràmit presencialment a qualsevol de les àrees regionals de trànsit.   

 Per obtenir informes en el cas d’accidents de trànsit que han tingut lloc abans del dia 8 d’abril del 2014, caldrà enviar el formulari de sol·licitud d'informes d'accidents de trànsit a la bústia de gestió informestransit@gencat.cat.

Llegiu-ne més

Accés directe a ATENEA   

Per a consultes i incidències sobre aquest tràmit adreceu-vos a la bústia de contacte del cos de Mossos d'Esquadra

  • A les entitats asseguradores amb les quals hi ha contractada l’assegurança d’algun dels vehicles involucrats en l’accident.
  • A les entitats o persones representants de les entitats asseguradores esmentades en el punt anterior que hagin estat autoritzades prèviament. Podran accedir a la informació dels vehicles assegurats a l'entitat a la qual representen.
  • Als col·legis d’advocats i col·legis de mediadors d’assegurances que actuen en representació dels seus col·legiats, quan representen una persona involucrada en l’accident o una entitat asseguradora amb la qual hi ha contractada l’assegurança d’algun dels vehicles involucrats en l’accident.
  • Als advocats o mediadors d’assegurances col·legiats que acrediten la representació d’una persona involucrada en l’accident o d’una entitat asseguradora amb la qual hi ha contractada l’assegurança d’algun dels vehicles involucrats en l’accident i que hagin estat autoritzats pel col·legi corresponent.
  • A les persones físiques que acrediten que han estat involucrades en l’accident.
Què necessiteu fer?

Data actualització 04.09.2017