• Imprimeix

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

11332 - Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència web

El registre de catalans i catalanes residents a l'exterior, d'inscripció voluntària, integra les dades de totes aquelles persones de nacionalitat espanyola que resideixen fora de l'Estat espanyol i tenen el darrer veïnatge administratiu a Catalunya.

Les finalitats del registre són, d'una banda, conèixer les demandes i necessitats dels catalans i catalanes residents a l'exterior i, de l'altra, possibilitar-los l'exercici dels seus drets en tant que catalans i catalanes i, en qualsevol cas, que les actuacions de la Generalitat adreçades a aquests col·lectiu siguin més efectives.

El Govern de la Generalitat de Catalunya va crear mitjançant el Decret 71/2014, de 27 de maig, el Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior. La responsabilitat d'aquest registre és del departament competent en matèria d'acció exterior, a través de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea.

 

Llegiu-ne més

Data actualització 20.06.2017