• Imprimeix

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

11332 - Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència web

El registre de catalans i catalanes residents a l'exterior, d'inscripció voluntària, integra les dades de totes aquelles persones de nacionalitat espanyola que resideixen fora de l'Estat espanyol i tenen el darrer veïnatge administratiu a Catalunya.

Les finalitats del registre són, d'una banda, conèixer les demandes i necessitats dels catalans i catalanes residents a l'exterior i, de l'altra, possibilitar-los l'exercici dels seus drets en tant que catalans i catalanes i, en qualsevol cas, que les actuacions de la Generalitat adreçades a aquests col·lectiu siguin més efectives.

El Govern de la Generalitat de Catalunya va crear mitjançant el Decret 71/2014, de 27 de maig, el Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior. La responsabilitat d'aquest registre és del departament competent en matèria d'acció exterior, a través de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea.

 

Llegiu-ne més

Aquells catalans i catalanes que estigueu de visita o en estades temporals a Catalunya i desitgeu fer els tràmits al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior de forma presencial, us oferim la possibilitat de fer-ho de dilluns a divendres de 9 h a 14 h al c/ Pietat, 2, de Barcelona. Us rebrà una persona de l’Àrea de la Catalunya Exterior i us assessorarà amb el que necessiteu respecte dels tràmits al Registre.

Data actualització 20.07.2017